ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2011 13:44:03

Výběr náměstků policejního prezidenta připomíná frašku

Výběr náměstků policejního prezidenta připomíná frašku

Vyjádření stínového ministra KSČM pro resort vnitra Zdeňka Maršíčka ke jmenování náměstků policejního prezidenta před výběrovým řízením.

Již několikrát jsem upozorňoval na nutnost obsazení funkce náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování, který řídí mimo jiné i útvary, které jsou určeny pro boj s organizovaným zločinem, korupcí a finanční kriminalitou. Tuto funkci bude nyní zastávat současný ředitel pražské policie Martin Červíček, který získal praxi i jako vedoucí náchodských kriminalistů, poté velel dopravní policii a posléze pražské policii. Funkci náměstka pro vnější službu bude zastávat bývalý policejní prezident Vladislav Husák.

Nechci hodnotit schopnosti obou náměstků zastávat výše uvedené funkce. Oba působili dostatečně dlouhou dobu v pozicích, v nichž určitě museli prokázat řídící a organizátorské schopnosti.

Zaráží mě však způsob jejich ustanovení do funkce. Běžným způsobem je provést s uchazeči výběrové řízení a teprve na základě jeho výsledku je jmenovat do funkce. Proto nechápu, proč tentokrát policejní prezident P. Lessy zvolil velmi zvláštní postup, při němž je nejprve jmenoval, a teprve poté sdělil, že výběrové řízení bude až příští týden. Tento postup budí dojem, že je již předem rozhodnuto, možná na základě dohody stran vládní koalice, a výběrové řízení bude pouze formální.

Rád bych věřil, že policejní prezident Petr Lessy bude přistupovat v budoucnu k výběru policistů, zvláště do tak vysokých funkcí, zodpovědněji. Rozhodujícím kritériem pro jmenování do funkcí by měl být výsledek výběrového řízení, protože jinak nejde o skutečné výběrové řízení, ale o pouhou frašku.

Zdeněk Maršíček, stínový ministr pro resort vnitra
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama