PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2015 0:58:46

Skandál, naprostý skandál

Skandál, naprostý skandál

Saúdská Arábie jako arbitr lidských práv

        Tak jsme se dozvěděli, paní Műllerová, že Saúdská Arábie bude předsedat Radě pro lidská práva OSN. Ausgerechnet Saúdská Arábie, která porušuje lidská práva jak na běžícím pásu, ať se jedná o ženy, menšiny či lidi jiného náboženství, kde jsou běžné tresty jako bičování a sekání rukou, kde se nešetří popravami. To nevymyslíš. 

        Saúdská Arábie, spojenec USA v blízkovýchodním regionu, se dlouhou dobu snaží o svržení syrské legitimní vlády a finančně podporuje tamější protivládní teroristy. Na půdě OSN vyhrožovala Sýrii vojenským zákrokem, pokud prezident Bášár Al- Asad neodstoupí. Jako by nebylo dost toho, že 4 miliony lidí skončily v zahraničí. 

        Kdysi, v době čečenského konfliktu, jsem byl na návštěvě v ruském generálním  štábu. Dozvěděl jsem se, že čečenská armáda má 26 tisíc mužů a 40 tisíc rezervistů. Užasle jsem se zeptal, kdo to financuje. V odpovědi zazněly názvy několika ropných států Arabského poloostrova a v první řadě jméno Saúdská Arábie. Vzpomněl jsem si na to, když nedávno saúdští náboženští vůdci vyhlásili Rusku džihád, prý kvůli ruské angažovanosti v Sýrii. Krátce po vyhlášení džihádu jel saúdský ministr obrany  na návštěvu do Moskvy. Kdo ví proč. Možná, že tlak na snížení cen ropy, na kterém se dohodli Saúdové s Američany ve snaze poškodit Rusko, začíná Saúdy negativně zasahovat. Rusům pomohl slabý rubl paradoxně snížit náklady těžby. 

        Do toho všeho přichází jedna nová informace. Ukázalo se, že v Srbsku takzvaní uprchlíci vybírají ve velkém peníze na pobočkách Western Union a že tyto finanční prostředky mají svůj původ v Saúdské Arábii. Projevuje se, že uprchlická krize je opravdu řízený proces a že trasy jsou dané a koordinované. Americký analytik Tony Cartalucci dokazuje, že tento proces řídí americké a turecké služby. Proč Američané? Vyvážejí chaos a nestabilitu, které oslabují jejich hlavního konkurenta, Evropskou unii. Chaos je nástrojem, jak udržet americkou dominanci. A proč Turci? Nejde jen o Erdoganův sen o obnově osmanského impéria. V chaotizovaném prostředí zaujme silné a stabilní Turecko pozici regionálního lídra a bude mít sílu znemožnit stabilizaci Balkánu pod patronací EU. Jenže Erdoganovi i Saúdům zkřížil plány Putin svým vstupem na syrskou půdu. Američanům, kteří chtěli s pomocí islamistů a džihádistů svrhnout Bášára Al- Asada, také. 

        My se zatím můžeme kochat saúdskoarabskými lekcemi z oblasti lidských práv. To bylo řečí, když do Rady pro lidská práva OSN byly přijaty Rusko a Čína! A nyní??
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama