Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2011 21:29:03

Pirátská internacionála zasedá 11. až 13. března ve Friedrichshafenu

Pirátská internacionála zasedá 11. až 13. března ve Friedrichshafenu

Praha - 11.3.2011 - tisková zpráva České pirátské strany

Již tento víkend se v německém Friedrichshafenu uskuteční druhá mezinárodní konference Pirátské internacionály (Pirate Parties International, PPI). Přesným místem konání konference zástupců bude zasedací středisko Messehalle Friedrichshafen. Na programu bude vylepšení statutu organizace, volba nového vedení, výroční zpráva za uplynulý rok, určení členských příspěvků a především výhled další spolupráce v rámci Pirátského hnutí včetně diskuse o obecné politice Pirátských stran.

V předsednictvu PPI zasedá i člen České pirátské strany Jakub Michálek, který má na starosti práce na statutu PPI. Jakub Michálek je zároveň mluvčím projektu PirateLeaks a kvůli práci na tomto projektu znovu kandidovat nebude.

Do předsednictva PPI navrhne Česká pirátská strana Marcela Kolaju, který má zkušenosti z mezinárodní kampaně proti zavedení softwarových patentů. Marcel Kolaja měl také na starost koordinaci zálohování a zpřístupňování serveru Wikileaks, když byl pod masivním útokem.

Marcel Kolaja vyjádřil své cíle pro fungování Pirátské internacionály: „Lobby zábavního průmyslu získala obrovský politický vliv, který zneužívá k omezování základního lidského práva na šíření informace. Aby tato lobby odvedla pozornost od své motivace a negativních dopadů svého počínání, ohání se vykonstruovaným termínem takzvaného duševního vlastnictví. Úkolem pro Pirátskou internacionálu je využít výhodu celosvětového hnutí a zkoordinovat Pirátské strany z celého světa, aby společně zbořily mýty vyvolané propagandou zábavního průmyslu.“

Účast zatím potvrdilo 19 Pirátských stran a několik neziskových organizací (kupříkladu Pirates Without Borders). Oficiální část konference bude možné sledovat na webové adrese http://www.pirate-streaming.net/?Pirate_Event_Streaming:Overview&id=115 Tisková konference se uskuteční na místě v neděli 13.3. ve 14:00 za účasti zakladatele Pirátského hnutí Ricka Falkvinga ze Švédska. Českou pirátskou stranu zastupuje delegace ve složení Ivan Bartoš (předseda), Mikuláš Ferjenčík (místopředseda), Jakub Michálek a Marcel Kolaja.

Odkazy:

Za mediální odbor ČPS:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama