Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2015 10:31:23

Ministerstvo má 50 milionů pro obce postižené živelními pohromami

Ministerstvo má 50 milionů pro obce postižené živelními pohromami

V průběhu letošního roku postihly území České republiky lokální živelní události. Šlo především o vichřice a ničivé bouře v dubnu, červnu a červenci.

„Zejména menší obce mají mnohdy napjaté rozpočty s minimální rezervou. Nemohou v nich tedy počítat s nenadálými výdaji na opravy poškozené infrastruktury či jiného obecního majetku po živelních pohromách. Zde musíme pomoci my,“  uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
V rámci programu Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách je vyhlášen konkrétně dotační titul č. 2, který je určen pro území, pro které nebyl vyhlášen stav nebezpečí nebo nouzový stav. Dotace slouží k rekonstrukci nebo k opravě obecního a krajského majetku postiženého živelní pohromou v roce 2015. V rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj je pro tento účel připraveno 50 mil. Kč. Podpora projektů obnovy majetku je stanovena až do výše 70% celkových nákladů pro obce a 40% celkových nákladů pro projekty krajů.
 
Žádosti je možné podávat od 4. listopadu 2015 do 15. ledna 2016. Příjemcem dotace je obec nebo kraj.
 
Cílem programu je přispět prostřednictvím dotace k obnově základních funkcí území zabezpečovaných v působnosti územních samosprávných celků a tím odstranit nebo omezit možné důsledky přírodních pohrom.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama