Mgr. Vlasta Bohdalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2011 14:24:30

Nečas nesmí dopustit nástup Bátory na MŠMT

Nečas nesmí dopustit nástup Bátory na MŠMT

Přestože ministr Dobeš několikrát veřejně přesvědčoval, že rozptýlí spekulace o nástupu bývalého kandidáta za extremistickou Národní stranu Ladislava Bátory na ministerstvo školství, neučinil tak. Naopak.

Dnes se objevily další informace, podle nichž by se Ladislav Bátora měl stát poradcem ministra Dobeše pro ekonomické záležitosti. Zcela příznačně by se tak mělo stát na Apríla.

Předně považuji za nutné, aby ministr Dobeš neprodleně řekl, zda jsou tyto informace pravdivé, či nikoli. Pokud ne, měl by se zároveň zaručit za to, že Ladislav Bátora v budoucnosti nebude jakkoli působit na jeho resortu.

Je evidentní, že ministr Josef Dobeš si nenechá poradit. V řadách odborné i laické veřejnosti se zvedl poměrně značný odpor proti jakémukoliv působení Bátory na ministerstvu, které má na starosti mimo jiné vzdělanost našeho národa. Vláda železné ruky ministra Dobeše na ministerstvu školství si však žádné takové protesty zřejmě nepřipouští. Na tento naprosto trestuhodný způsob vládnutí na ministerstvu však doplatí celé české školství.

Jestliže neformální šéf Věcí veřejných v minulosti opakovaně označoval Josefa Dobeše za vynikajícího personalistu, musí alespoň po dnešku toto své stanovisko radikálně přehodnotit. Měl tak učinit už po skandálním angažmá bývalého náměstka Kryštofa Hajna, který například jedné z českobudějovických vysokých škol vyhrožoval jejím zrušením a sám se přiznal k vydírání. Zároveň pana Bártu vyzývám, aby jako člověk, který má na obsazení ministerských postů za VV zřejmě hlavní vliv, zvážil odchod Josefa Dobeše z postu ministra školství.

V souvislosti s aprílovým nástupem Ladislava Bátory na ministerstvo školství rovněž připomínám slova premiéra Petra Nečase. Ten sdělil, že si nedovede představit, že by se „člověk s minulostí pana Ladislava Bátory stal náměstkem na ministerstvu školství. Takovou věc jako předseda vlády odmítám," řekl před necelým měsícem premiér. Očekávám proto, že jako odpovědný předseda vlády nedopustí nástup ani jakékoliv další působení extremistického kandidáta Bátory na ministerstvu školství.

Vlasta Bohdalová, stínová ministryně školství za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama