Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2015 22:03:42

Po útocích v Paříži budou následovat útoky na naši svobodu. Nenechme si ji vzít!

Po útocích v Paříži budou následovat útoky na naši svobodu. Nenechme si ji vzít!

Ještě ani nestačil zestárnout můj ranní článek, ve kterém jsem mimo jiné varoval, že se najdou lidé, kteří v souvislosti se včerejšími útoky budou požadovat omezení svobody pro nás všechny – a už je znát, že na moje slova začíná docházet.

Nevím, jestli je Martin Stropnický tak dobře informovaný, nebo jestli jen něco tuší. Každopádně tento člen pro-imigrantského establishmentu dnes pronesl tato slova:

.

,,Cosi mi říká, že taková ta éra určité bezstarostnosti a vysoké míry svobody v Evropě, bohužel, možná končí…“

.

No, netuším, kde Stropnický vidí tu vysokou míru svobody. Já tu spíše vidím všudypřítomné kamerové systémy, šmírování lidí na internetu, orwellovské projekty jako Indect či eCall a mnohé další zásahy státu a nadstátních orgánů do řady oblastí lidského života, které by měly zůstat soukromé. Je ale jasné, co tím Stropnický chtěl naznačit – že očekává ještě další restrikce, slídění tajných služeb a daleko podrobnější šmírování každého jednotlivce, než vidíme dnes.

.

Všimněme si teď jedné podstatné věci. I přes dosavadní restrikce a šmírovací systémy – byť byly zaváděny ve jménu většího bezpečí – zde stejně není bezpečno a stále se dějí případy typu pátečních útoků či incidentu v Charlie Hebdo (ať už za nimi stojí kdokoliv). I když žijeme v nesvobodnějším světě než dříve, bezpečí to nepřineslo. Proto je pošetilé se domnívat, že jakékoliv další omezení svobody zabrání dalším podobným útokům.

.

Přesto nás v příštích týdnech bude establishment přesvědčovat, abychom se své svobody vzdali. Ostatně, je to logické – pro mezinárodní kmotry, kteří establishment ovládají, je tohle dokonalá záminka k tomu, aby nás zotročili. Výborně je zde vidět analogie s požárem Říšského sněmu v roce 1933. Tehdy nacisté také zneužili strach Němců a vydali dekret, na jehož základě výrazně omezili občanské svobody – což byl důležitý krok k nastolení nacistické diktatury.

.

Neudělejme tu samou chybu jako tehdejší Němci. Nenechme si vzít naši svobodu. Protože jak nám ji mezinárodní kmotři jednou vezmou, nikdy ji už zpět nezískáme.

.

Znovu zde připomenu slova Benjamina Franklina, která by měla být tesána do kamene: Kdo se vzdá své svobody, aby získal bezpečí, nezaslouží si ani svobodu, ani bezpečí a nakonec ztratí obojí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama