ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2015 10:29:20

Deváťáci z 33. ZŠ navštívili úřad MO Plzeň 3

Deváťáci z 33. ZŠ navštívili úřad MO Plzeň 3

Tři desítky žáků deváté třídy z 33. ZŠ v Plzni navštívili Úřad městského obvodu Plzeň 3.

„Bavili jsme se na hodině o tom, kam zajít vyřídit nový občanský průkaz nebo kde přihlásit pejska. A proto jsme se rozhodli jít se na úřad podívat osobně a získat tak větší přehled,“ vysvětlila paní učitelka důvod návštěvy.

Děti nejprve přijal starosta Radislav Neubauer (ČSSD), který ve stručnosti úřad představil a pak dal slovo studentům. Jejich dotazy byly zpočátku obecné, zajímaly se o kompetence obvodu a různé pojmy. Pak se otázky stočily k aktuálním tématům – uprchlické krizi nebo zvýšení bezpečnosti po teroristických útocích v Paříži. Nakonec deváťáky zajímaly i pocity pana Neubauera po zvolení do funkce starosty nebo jak náročné takové povolání je.

„Musím říct, že mě tato návštěva mile překvapila. Přeci jenom už jsou to velké děti a většina jejich dotazů tak byla opravdu zajímavá a podnětná. Například, zda finančně podporujeme sportovní kluby nebo jak postupujeme při řešení stížností,“ prozradil starosta Neubauer.

Studenti si nakonec prohlédli také zastupitelské sály a místnosti rady, kde si převzal slovo vedoucí oddělení tiskového a organizačního Mgr. Miroslav Knotek, a vysvětlil základní rozdíly mezi úředníkem a politikem, či rozdělení a chod úřadu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama