MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2015 9:26:08

Na zapojení našich sil do zahraničních operací jsme vynaložili 1,43 miliardy

Na zapojení našich sil do zahraničních operací jsme vynaložili 1,43 miliardy

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 26. 11. 2015 k bodu "Informace o nasazení sil a prostředků rezortu Ministerstva obrany v zahraničních operacích v roce 2014":

Materiál informuje o politických, vojenských a finančních aspektech působení českých jednotek v Afghánistánu, Kosovu, Bosně a Hercegovině, na Sinajském poloostrově, ve Velké Británii, na Islandu a v Malijské republice.

Česká republika se v minulém roce významně angažovala především v Afghánistánu v operaci AISAF, naše působení bylo zaměřeno do tří oblastí:

1. Výstavba afghánských bezpečnostních sil.

2.Ochrana spojeneckých sil.

3. Podpora nasazených sil.

Součástí materiálu je také informace o realizaci projektů rychlého dopadu v Afghánistánu, které jsou určeny na podporu výstavby civilní infrastruktury v zemi. V roce 2014 bylo uskutečněno celkem 29 těchto projektů v celkové hodnotě 1,89 miliard korun, byly zaměřeny především na oblast školství. Na zapojení našich sil a prostředků do zahraničních operací jsme v roce 2014 vynaložili celkově 1,43 miliardy korun, což znamenalo 3,4 % obranného rozpočtu na příslušný rok. Tato částka byla v plném rozsahu hrazena z rozpočtové kapitoly Ministerstva obrany. 

Působení v zahraničních operacích má významný přínos pro udržení a obnovu mezinárodního míru a bezpečnosti a zkušenosti, získané v operacích, jsou pak využívány k dalšímu zvýšení kvality výcviku našich sil a významně se promítají do přípravy nových jednotek, vysílaných do zahraničních operací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama