Radek Nejezchleb

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2015 14:31:40

NATO a Turecko

NATO a Turecko

Jako občanu této republiky se mi vůbec nelíbí chování Turecka a USA ve válečném konfliktu v Sýrii. Jak mám vnímat brutální vraždy IS nad občany Evropy a přístup Turecka, jež je v podezření, že odebírá od IS ropu.

      Jsem velice “rád“, že jsem našel útočiště v tak čisté a zaručené bezpečnosti, jež mi zaručuje členství našeho státu ve vojenském paktu NATO.  Pamatuji si zaručenou bezpečnost poskytnutou Francií a Velkou Británií před 2. světovou válkou. 

      Jako občanu této republiky se mi vůbec nelíbí chování Turecka a USA ve válečném konfliktu v Sýrii. Předně v Turecku vládne islamistická strana, která před nedávnem pozavírala tisíce vojáků a policistů s cílem převzít moc nad těmito bezpečnostními složkami státu. Ty totiž stejně jako v Egyptě a Pákistánu zaručují občanský stát. Bohužel se domnívám, že v Turecku už toto neplatí.

       Jak mám vnímat brutální vraždy IS nad občany Evropy a přístup Turecka, jež je v podezření, že odebírá od IS ropu. Někdo jí odebírat musí, jinak by měsíčně nevydělal miliardu za její prodej, ale to zpravodajské služby přece neví, kam tato ropa mizí a za co. Takže prostě náš spojenec chrání a vyzbrojuje umírněnou opozici, své bratry syrské Turkmeny, jež brutálně zavraždili ruského letce.  Turci jako náš spojenec vyvolal konflikt s Ruskem, útočí na Kurdy a to jsou jediné síly, které v boji proti IS uspěly.

      Jak je možné, že USA a spojenci tak dlouho bombardují IS a nejsou nikde žádné výsledky, ba naopak IS se jenom rozšiřoval. Najednou zasáhne Rusko a vše jde. Jak je to možné? Asi by si USA a jejich spojenci měli vzpomenout na bombardování Srbska, vyhánění Srbů ve prospěch muslimských bratří kosovských Albánců, provozování náletů v Libyi, jež zapříčinily pád Kadáfího atd.  Tady to šlo přece strašně rychle a přesně. Co si tedy mám myslet o našich spojencích, jež veřejně deklarují boj s IS, který brutálně vraždí jejich občany a jejich útoky jsou bezzubé, nepřesné, alibistické a když proti IS zasáhne účinně Rusko, tak náš spojenec v NATU sestřelí jeho letadlo. Po těchto slovech se mi na jazyk lepí slova beznaděj a hnus! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama