Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2015 14:31:48

ANO na Břeclavsku - první rok na radnicích

ANO na Břeclavsku - první rok na radnicích

V těchto dnech je to jeden rok od chvíle, kdy proběhly komunální volby, v nichž ANO usedlo do zastupitelstev a vedení měst na Břeclavsku. Využíváme této příležitosti k malému ohlédnutí.

První rok od voleb byl v Břeclavi rokem přípravy projektů. Po kompletní výměně vedení města byly nově stanoveny priority radnice, které se týkají oblastí dopravy, bezpečnosti, otevřenosti radnice, dobrého hospodaření, realizace rozvojových projektů, podpory podnikání nebo podpory kultury, cestovního ruchu a sportu.

Město intenzivně spolupracuje na přípravě obchvatu města a realizuje menší úpravy v dopravní infrastruktuře, před dokončením je projekt na obměnu světelné signalizace v celém městě. Je rozšiřován kamerový systém a městské policii slouží mobilní služebna, spolupráce probíhá při realizaci protipovodňových opatření a v přípravě je rekonstrukce veřejného osvětlení. Došlo k vytvoření kulturního střediska pro podporu a propagaci akcí ve městě a cestovního ruchu. Vzniká projekt nové obřadní síně a v dohledné město budou architekti vyzvání ke zpracování návrhů nového řešení prostoru před nádražím. Realizovány již byly zateplení městských budov včetně škol, rekonstruovány byly chodníky v několika trasách. Vytápění centra města z centrálního zdroje přešlo z dlouhodobého nájmu zpět do rukou městské společnosti a došlo ke snížení cen až o 50%. V jednání je kompletní nebo částečná rekonstrukce prostor zámku. O brownfield v areálu bývalého cukrovaru projevili zájem investoři a možným způsobem využití je kromě volnočasových aktivit i obchodní zóna, bydlení a občanská vybavenost.

V Hustopečích byl završen přechod místní nemocnice z města pod kraj. Nyní se tamější radnice věnuje mimo jiné problematice dopravy a usiluje o rekonstrukci protihlukové stěny dálnice D2, která vede pouhých 150 m od náměstí a svými parametry již nedostatečně plní svůj účel ochrany před hlukem.

Mikulovští se věnují mimo jiné dalšímu rozvoji cestovního ruchu a kultury ve městě, která je důležitým zdrojem příjmů města. V přípravě je pak projekt rekonstrukce historického náměstí a další rozvojové projekty v dopravě a podpoře podnikání.

Zástupci ANO ve funkcích na komunální úrovni na Břeclavsku mají za sebou hmatatelné výsledky své práce. Společným cílem je ukázat i na místní úrovni, že zástupci ANO dokáží dát našim městům víc než politici, jak je znali občané dosud.

Milan Vojta, M.A., předseda ANO na Břeclavsku, místostarosta Břeclavi

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama