Ing. Jaroslav Faltýnek

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2015 8:25:00

V Ostravě udělali jen to, co museli

V Ostravě udělali jen to, co museli

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek se vyjádřil k rychlé obměně koalice na ostravské radnici, která se odehrála během zastupitelstva města.

Hnutí Ostravak v ní vystřídalo ČSSD. Primátor Tomáš Macura novinářům vzkázal, že kdyby k výměně nesáhl, uskutečnili by zástupci sociální demokracie na radnici převrat.

„Ve Frýdku Místku nás sociální demokracie zaskočila, tentokrát jsme se zjevně nenechali. Pan primátor má moje uznání. Přestože je v politice krátce, se svými lidmi se rychle zorientoval a udělal jen to, co musel. Zjistil totiž, že sociální demokracie chce položit dosavadní koalici a uzavřít jinou bez ANO. Máme doloženou informaci, že tato jednání probíhala více než dva měsíce a tímto krokem ČSSD jednoznačně porušila koaliční smlouvu. Věřím, že v novém složení bude ostravská koalice lepší a stabilnější,“ říká Faltýnek.

Zároveň se pousmál nad vyjádřením místopředsedy ČSSD Milana Chovance, který vidí ve spojení ANO a ODS na ostravské radnici nový trend: „Nevím, o jakém novém trendu to pan Chovanec mluví. Prostě jsme jen tentokrát byli rychlejší, než oni,“ říká Faltýnek, který byl o změnách na ostravské radnici v průběhu dne informován stejně jako celé vedení hnutí ANO.

„Stačí, aby se pan Chovanec podíval k sobě domů. Tam jeho plzeňská buňka taky postavila koalici s ODS a nás jako vítěze voleb se nikdo na nic neptal. Tohle spojení jim funguje i v Olomouci, Mostě, Jihlavě nebo Teplicích. Osobně si myslím, že to na komunální úrovni nemusí být na škodu. Ale můžu se mýlit a třeba je to nový trend pravolevicového spojení tradičních stran,“ dodává první místopředseda hnutí.

Hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama