Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2015 16:04:00

Co nového nás čeká na českých silnicích od roku 2016?

Co nového nás čeká na českých silnicích od roku 2016?

Od roku 2016 na nás čeká celá řada výrazných novinek na českých silnicích, proto bych se ?s vámi rád o ně podělil.

Jednou z příjemných novinek je zjednodušení podoby řidičských průkazů, do kterých se již nebude muset hlásit bydliště, ani nové, ani stávající. Tato náležitost odpadá a nově tak adresa bude pouze součástí občanského průkazu.

Stejně tak už nebudeme muset s žádostí o řidičský průkaz jezdit až do vzdálené obce „s rozšířenou působností“. Po Novém roce vám ho vydá váš obecní úřad, a to i v té nejmenší obci, to je vynikající, že?! Taktéž jsme prosadili povinné reflexní prvky u chodců mimo obec.

Někdo by mohl tvrdit, že je to šikana občanů, avšak já tvrdím, že každá věc, která přispěje k vyšší bezpečnosti a o ochraně, nejen našich dětí, ale všech lidských životů, je skvělá. Stačí i obyčejný svítící proužek na bundě nebo páska na ruku, kterou běžně dostávají děti ve škole. Podle průzkumů je takto označený chodec viditelný až na trojnásobně větší vzdálenost než neoznačený a tím umožní řidičům, aby se mu bezpečně vyhnuli.

Někteří motoristé se naopak zbytečně rozčilují nad návrhem, že policisté budou moci okamžitě odebrat malý techničák v případě, že auto je ve špatném technickém stavu. I za touto novinkou z dopravy si stojím a osobně ji podporuji. Je velmi smutné, kolik vraků brázdí naše silnice. Právě rozbitá a nespolehlivá vozidla stojí za velkým množstvím nehod. Jejich řidiči ohrožují životy nejen svoje, ale i naše.

Práce poslance není vždy jednoduchá, avšak vím, že letošní práce přinese v dopravě kýžené ovoce. Proto i v příštím roce Vás nezklamu a budu bojovat za další zjednodušení občanského života.

Martin Kolovratník

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama