PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2015 22:03:38

Výzva ke změně kompetencí mezi prezidentem a vládou

Výzva ke změně kompetencí mezi prezidentem a vládou

Současný systém dělby kompetencí v rámci výkonné složky moci se ukázal pro Českou republiku a situaci v Evropě i ve světě, jako naprosto nevyhovující. Ministři sledují jen své sobecké zájmy a nejsou akceschopní.

Výzva prezidentu republiky k odvolání vlády České republiky

Prezident České republiky

pan Miloš Zeman


 Vážený pane prezidente,

     z Vašich veřejných vystoupení a Vašich konkrétních činů je zcela zřejmé, že pozorně sledujete vývoj v naší zemi a že se jej z pozice svého úřadu snažíte usilovně ovlivňovat tím nejlepším způsobem ve prospěch celého národa.

     Proto Vám je jistě také zcela zřejmé, že vláda, kterou jste jmenoval, již delší dobu není schopna a ani ochotna plnit úkoly jí svěřené Ústavou republiky a podřízenými zákony. Vláda funguje jen jako vedení soukromého podniku, který má zajišťovat svým členům co největší a nejbezpečnější zisk.

    Situace ve světě a v Evropě je natolik vážná, že ohrožuje samu existenci našeho národa a národního státu. To vyžaduje radikální řešení a ustanovení takové vlády České republiky, která bude ochotna a schopna postupovat zcela v souladu s národními zájmy včetně použití síly k ochraně našich národních zájmů. Současná vláda v takové situaci není schopna obstát, což již mnohokrát prokázala svými skutky.

   Vláda se také stále více dostává do područí prvního místopředsedy a ministra financí, jenž je hlavním původcem politiky vlády naprosto bezzubé vůči vnějšímu nebezpečí a naopak stále autoritativnější vůči vlastním občanům. Navrhovaná a na základě neschopnosti ostatních členů vlády snadno prosazovaná opatření směřují k přeměně České republiky v diktaturu oligarchie, zneužívání mocenských orgánů státu, pošlapávání práv občanů, demontáž právního státu a vytvoření podmínek pro perzekuci občanů soukromou tajnou policií a pro manipulaci s veřejností za použití soukromých médií.

    Ústava České republiky tak, jak byla napsána před dvaceti lety, oproštěná od pozdějšího nánosu jejích vykladačů poplatných zadavatelům výkladů, je naprosto a zcela jasná. Podle čl. 62 písm. a) Ústavy prezident jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi. To je vše, žádné další podmínky nejsou stanoveny a také nebyly nikdy upravovány a to ani vzdáleně.

    V klíčové otázce, kdy může být premiér s vládou odvolán, Ústava žádné podmínky nestanoví. Tedy ex constitutione k tomu je prezident oprávněn, a může tak učinit kdykoliv. To je také vše, aniž bychom hledali třeba podobnost s Francouzskou republikou a její dělbou kompetencí mezi prezidentem a vládu vyznívajícím ve prospěch prezidenta republiky.

    Jelikož ústava je základním zákonem a výše uvedenou pravomoc vám jednoznačně svěřuje, žádáme Vás tímto o uskutečnění následujícího kroku:

Odvolejte předsedu vlády a vládu České republiky a přijměte další opatření k vypsání nových parlamentních voleb, které by zajistily naší zemi akceschopné vedení v těchto turbulentních časech, kdy zaniká svět, jak jej známe, a vytváří se svět nový.

V Praze a Brně dne 28. 11. 2015

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama