Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2015 10:27:57

Dřevěné stánky zůstanou na náměstí celý advent

Dřevěné stánky zůstanou na náměstí celý advent

Náměstí T. G. Masaryka s ozdobeným smrkem, světelnou výzdobou a patnácti dřevěnými stánky se postupně stane centrem adventu v České Lípě. Do tří let během adventních dnů zůstanou okolo náměstí pouze stylově sjednocené stánky. Město v příštím roce po

 

Náměstí T. G. Masaryka s ozdobeným smrkem, světelnou výzdobou a patnácti dřevěnými stánky se postupně stane centrem adventu v České Lípě.  Do tří let během adventních dnů zůstanou okolo náměstí pouze stylově sjednocené stánky. Město v příštím roce pořídí dalších 15 stánků a všechny dodatečně zdokonalí nátěry i lepším zastřešením.

Aktuálně jsou dřevěné stánky, zdobené světelným řetězem, na dobu adventu obsazené ze dvou třetin.  Trhovci v nich budou až do 23. prosince nabízet nejen vánoční dekorace, jmelí, ozdoby a doplňky, školní potřeby s vánočním motivem, ale také ručně šité hračky, polštáře, vlněné zboží, bytové doplňky. Chybět nemohou horké nápoje a koktejly, svařené víno, punč, víno z černého rybízu, klobásky na grilu, kukuřice nebo pražené mandle. Lidé tady nakoupí i lahvové víno. Jeden ze stánků bude prodávat levandule a výrobky z levandule.

Během adventu stánky využijí k prodeji svých výrobků i Denní a pobytové sociální služby. Zapojit se mohou i další charitativní organizace.

Stánkaři na náměstí mají letos volnou prodejní dobu. Otevírat chtějí zejména v odpoledních hodinách, o víkendech a v době kulturních akcí a vystoupení.

Českolipský vánoční strom krášlí červenozlatá světelná výzdoba. Na náměstí je i několik dalších nových světelných prvků. Nově je nasvětlený oblouk do Panské uličky a nové světelné prvky jsou také v ulici Jindřicha z Lipé a v ulici Paní Zdislavy. Z výzdoby, jakou známe z minulých let, se už do centra nevrátila přírodní výzdoba z chvojí, se kterou bývala potíž za větrného počasí, kdy se rozlétla po okolí.  Zachovány -stejně jako vloni- zůstávají ozdobené stromy na náměstí Osvobození a v přidružených obcích. Na lampách veřejného osvětlení v některých ulicích jsou nainstalovány vánoční světelné motivy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama