ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2015 16:28:07

Žádosti o školní jízdné 2015/2016 bude nově možné podat až do poloviny září

Žádosti o školní jízdné 2015/2016 bude nově možné podat až do poloviny září

Nové podmínky a pravidla pro poskytování stipendia na dojíždění do škol ve školním roce 2015/2016,

na jehož základě jsou středočeským žákům, učňům a studentům hrazeny náklady spojené s dojížděním do školských zařízení, projednali a schválili krajští radní v pondělí 30. listopadu 2015.

„Podmínky pro zajištění tohoto projektu nastavujeme každým rokem. Po zvážení všech dostupných informací, tj. vyhodnocení zkušeností z minulých let, po zvážení provozního dopadu na úřad i na základě podnětů a dotazů veřejnosti, jsme dospěli k závěru, že pro příští rok učiníme dvě změny,“ upozornil hejtman Miloš Petera (ČSSD), v jehož gesci je i řízení oblasti dopravy. 

První změnou je prodloužení termínu pro podání žádostí o proplacení jízdného za druhé pololetí školního roku, a to z poloviny července na polovinu září. „Chceme tím vyjít vstříc žadatelům, kteří nás na změnu termínu vzhledem k provozním hodinám škol na začátku prázdnin nejčastěji upozorňovali. V tu dobu jsou už školy zavřené, nebo v nich není kompetentní osoba, která by jim mohla formulář žádosti vyplnit a potvrdit,“ vysvětlil hejtman. Žádost na školní jízdné na první pololetí roku 2015/2016 tak bude muset žadatel podat do 26. února 2016 a žádost na druhé pololetí do 16. září 2016.

Druhou změnou je úprava horní věkové hranice.  Nyní se mohli projektu účastnit žadatelé do věku 19 let, tedy do dne předcházejícího devatenáctým narozeninám. „Nově může žadatel podat žádost za celé pololetí školního roku, v němž bylo žadateli 19 let, tedy bude možné započítat absolvovanou docházku za celé školní pololetí,“ konstatoval hejtman. Ostatní podmínky pro výplatu školního jízdného zůstaly stejné.

Aktualizovaný formulář žádosti naleznou zájemci na krajských webových stránkách www.kr-stredocesky-cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama