Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2011 9:17:00

Vláda by neměla omezovat důstojnost života postižených

Vláda by neměla omezovat důstojnost života postižených

ČSSD vyjádřila podporu dnešní demonstraci, kterou pořádá Národní rada osob se zdravotním postižením před budovou ministerstva práce a sociálních věcí za změny v tzv. sociální reformě.

Návrh sociální reformy, tak jak ji předložil ministr Drábek, považuje ČSSD za sporný, nespravedlivý a zcela bezohledný vůči již tak obtížným podmínkám života občanů se zdravotním pojištěním.

Vyzýváme ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka, aby začal okamžitě jednat se zástupci zdravotně postižených o zásadních úpravách navržené reformy. Vláda by neměla činit kroky, které omezí důstojnost života lidí se zdravotním postižením, sníží jejich životní úroveň a omezí možnosti pracovního uplatnění.

Dnes odpoledne se v Poslanecké sněmovně také uskuteční schůzka zástupců vedení ČSSD a předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Václava Krásy, na které budu osobně tlumočit podpůrné stanovisko ČSSD. Pokud vláda spornou sociální reformu odpovídajícím způsobem neupraví, bude ČSSD o její změny v duchu návrhů zdravotně postižených usilovat na půdě Poslanecké sněmovny a Senátu.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama