Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2015 17:19:00

Jako zástupce města jsem státní společnosti dlužil přes 200 milionů

Jako zástupce města jsem státní společnosti dlužil přes 200 milionů

Interpelace na premiéra Bohuslava Sobotku na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 10. 12. 2015:

Mám dotaz na pana premiéra, který - podle mého názoru - docela již spěchá a týká se Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Jistě jste, pane premiére, zaregistroval podněty od občanského sdružení Oživení (?), je jich řádově 20 tisíc. Všichni, co máme zkušenost s prací této instituce, tak vzpomínáme na dobu, kdy se podněty řešily v měsících, někdy i v letech. Sám mám zkušenost, že u mé stavby to trvalo cca 15 měsíců. V té době jsem dlužil jako zástupce města státní společnosti přes 200 milionů. Mohu vás ujistit, že to nebylo nic příjemného.

Teď se situace trochu zklidnila, nicméně lhůty jsou snad kratší, alespoň to tvrdí vedení ÚHOS. Ale teď v tomto případě, kdy přicházejí tyto podněty, které mimochodem přicházely vždycky, jenom ne v takové míře, a vždycky sloužily - řekl bych - k politické konkurenci a dehonestaci svého politického protivníka, případně to byly firmy, které chtěly poškodit firmu, která získala zakázku. Dokonce chodily i řadu měsíců, někdy i let, po realizaci stavby a ÚHOS musel tyto podněty vždy řešit a rozdávat případně pokuty, nebo uznat, že to bylo všechno v pořádku.

Chtěl bych se zeptat, jak budete tuto situaci řešit v tomto okamžiku, kdy je tady více než 20 tisíc podnětů a dle mého soudu se musí vyřešit. Tzn. jak se změní lhůty, nebo případně zda se posílí personálně tato instituce. Hlavně bych od vás rád věděl, jak to budete řešit systémově do dalších období, protože pokud by se ty podněty nebudou zpoplatněny, tak - podle mého názoru - se ta situace bude opakovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama