Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2015 8:27:52

Projekt „Kraje pro bezpečný internet“ zná vítěze

Projekt „Kraje pro bezpečný internet“ zná vítěze

Vítězové vědomostního kvízu, který je součástí e-learningového vzdělávání v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet, si v úterý 15. prosince slavnostně převzali na Krajském úřadu Středočeského kraje ceny.

Vítězové vědomostního kvízu, který je součástí e-learningového vzdělávání v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet, si v úterý 15. prosince slavnostně převzali na Krajském úřadu Středočeského kraje ceny. K výborným znalostem v oblasti počítačové bezpečnosti a prevence jim osobně blahopřáli hejtman Miloš Petera (ČSSD) a radní pro oblast kultury a památkové péče a gestor projektu Zdeněk Štefek (KSČM).

„Středočeský kraj již třetím rokem realizuje semináře pro rodiče na téma bezpečného internetu, o které je velký zájem. A tak jsme se rozhodli v letošním roce do společného projektu Asociace krajů přispět dalším projektem se zaměřením na rodiče, a to e-learningovým vzděláváním z oblasti rizik virtuální komunikace. Těší mě, že zájem byl opět veliký. Současně s e-learningovým vzděláváním připravil Středočeský kraj s Národním centrem bezpečnějšího internetu pro rodiče i děti vědomostní kvíz, kde si mohli otestovat své znalosti,“ uvedl hejtman Petera.

Do e-learningového vzdělávání se letos zaregistrovalo celkem 21 301 žáků, z nichž soutěžní kvíz vyplnilo 8 837 absolventů.  Výherci z řad žáků jsou Jakub Nestrašil ze ZŠ Slaný, Monika Synková ze SZŠ a VOŠZ v Kolíně a Jakub Žmola ze ZŠ Dobřichovice. Z řad dospělých účastníků soutěže ceny získali Josef Jeřábek, Milan Kocourek, Martina Kolářová, Dana Kubálová, Pavel Müller, Kateřina Odstrčilová, Lucie Paulusová, Petra Topolová, Renata Turecká a Jitka Veselá.

Cílem projektu je minimalizovat cestou prevence nebezpečí spojená s užíváním informačních a komunikačních technologií a zároveň podpořit a zlepšit celkové povědomí o ochraně on-line bezpečnosti. „E-learningové kurzy jsou zaměřeny na děti a studenty, rodiče, učitele, ale i policisty a sociální pracovníky. Týkají se surfování po internetu a jeho rizik, sociálních sítí, kyberšikany, nebezpečí chytrých telefonů a tabletů, úskalí ochrany autorských práv ve světě on-line, ochrany osobních dat a mnoha dalších oblastí, které s tématem souvisí,“ upřesnil radní Zdeněk Štefek.

Středočeský kraj získal z ministerstva vnitra na tento projekt dotaci ve výši 171 000 korun, dalších 31 000 korun bylo uvolněno z rozpočtu kraje jako povinná spoluúčast na realizaci projektu. V rámci projektu je rodičům a široké veřejnosti zpřístupněno sedmnáct monotematických on-line lekcí na různá témata, jako jsou Chytrý mobil a jeho rizika pro rodiče, 1234 není bezpečné heslo aneb ochrana dat, Když dítě jenom hraje aneb netolismus, Lovci dětí aneb Kybergrooming, Nebuď naháč na internetu aneb sexting, Teror s názvem kyberšikana atd.

(oficiální TZ)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama