Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2016 13:47:13

Drastické obrázky na krabičkách cigaret? A co přijde dál?

Drastické obrázky na krabičkách cigaret? A co přijde dál?

Podle nařízení Komise EUCCP budou muset výrobci cigaret již letos dávat na krabičky odpudivé obrázky, které budou ukazovat nemoci způsobené kouřením.

No, nevím, jestli se bruselským sociokratům těmito obrázky podaří odradit lidí od kouření, jak si centrálně naplánovali. Zaráží mě ale nedůslednost, jakou teď projevili. Vždyť cigarety přece nejsou tím jediným, co nám škodí! Já bych takovéto výstražné obrázky dal na daleko více míst.

.

Začal bych tím, že bych na každou lahev s alkoholickým nápojem nalepil obrázek jater napadených cirhózou – nebo třeba záběr na tělo člověka, který v podnapilém stavu sedl za volant a zabil se. Ať všichni vidí, jaké účinky může alkohol mít.

.

A proč zůstávat jenom u alkoholu a cigaret? Dokážete si představit, jak nám škodí megadávky cukru a tuků, které do sebe dostáváme? Proto navrhuji dát na obaly všech čokolád a dalších kalorických bomb nějaký hodně odpudivý obrázek obézních lidí nebo třeba zkornatělých tepen. A to by bylo, aby se lidé nepřestali cpát sladkým!

.

Ale pozor, nejen tato jídla jsou nebezpečná! Komu někdy zaskočila v krku rybí kost, ten mi jistě dá za pravdu, že kapr by se měl prodávat pouze s fotografií tenké rybí kosti zapíchnuté v krční sliznici. Nemůžeme přece dopustit, aby byli spotřebitelé v tomto ohledu tak nechránění jako dosud!

.

Co je ale ze všeho nejpodstatnější – především bych dal obrázky mrtvých lidí v Bataclanu a znásilněných žen v Kolíně na každý volební lístek TOP 09, ČSSD, KDU, Zelených a ANOfertu. Aby si lidé uvědomili, jaké účinky má volba těchto stran a že cigarety nebo tuky jsou proti tomu naprosto neškodné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama