Mgr. Miluše Horská

  • BPP
  • Pardubice
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2016 5:29:00

Na letní tábor by mohly i neočkované děti

Na letní tábor by mohly i neočkované děti

Očkování by nemělo být podmínkou pro účast dítěte na škole v přírodě nebo na letních táborech, navrhla senátorka Miluše Horská.

Svou novelou o ochraně veřejného zdraví chce také snížit z půl milionu na 30.000 korun pokutu pro mateřské školy, které by přijaly neočkované dítě. Horní komora dnes v prvním kole schvalování tento návrh podpořila. Úplné odstranění sankcí není možné.

Novelu, pod kterou se podepsala téměř polovina všech senátorů ze všech frakcí, nyní projednají senátní výbory. Pokud novela získá souhlas Senátu i v druhém kole, dostanou ji k projednání vláda a dolní komora parlamentu.

Místopředsedkyně Senátu Miluše Horská uvedla, že cílem novely není vyřešit otázku povinnosti či dobrovolnosti očkování, ale napravit dvě nelogičnosti stávajícího zákona. Podle senátorky není důvod, proč by se neočkované děti nesměly účastnit škol v přírodě, když se po zbytek školního roku běžně pohybují mezi svými vrstevníky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama