Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2016 14:37:32

Norů kritizujících Barnevernet přibývá

Norů kritizujících Barnevernet přibývá

Dlouhodobě se věnuji kauze odebraných synů Evy Michalákové norským úřadem sociální péče o děti Barnevernertem a praktikám této instituce a proto mně zaujal článek v třetím čísle Reflexu Norové za Barnevernetem stojí od Adély Knapové.

Jestli to tak je nebo ne, nemohu posoudit. Ale uvedu zážitek z nedávné demonstrace proti této instituci v Praze. Cestou mezi velvyslanectvím této skandinávské země a sídlem norských fondů jsme potkali skupinu norských turistů, se kterými jsem se dal do řeči. 
O Barnevernetu mluvili dost kriticky a mnozí z nich si vzpomněli na někoho ze svého okolí, kterým odebral dítě. Někteří z nich se pak přidali k našemu protestnímu průvodu.  

Při svých setkáních s norskými politiky se jim snažím vysvětlit, že norský způsob péče o dítě není ideální a měl by se změnit a mnozí z nich mně dávají za pravdu. Proto si myslím, že názory Norů na Barnevernet se začínají měnit a jsou vůči němu více kritičtí než v minulosti.   


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama