Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2016 11:09:06

V Dolních Kralovicích otevřeli přípravnou třídu. Je to velká pomoc pro rodiče

V Dolních Kralovicích otevřeli přípravnou třídu. Je to velká pomoc pro rodiče

D. Kralovice/Ledeč n.Sázavou – Základní škole v D. Kralovicích se podařilo otevřít přípravnou třídu pro děti, které podle pedagogicko-psychologické poradny potřebuji před nástupem do 1. třídy individuální péči.

 V okruhu 50 km žádná škola tuto složku neposkytuje.

             „Do rekonstrukce prostoru pro přípravnou třídu byly školou a obcí vloženy nemalé finanční prostředky. Chtěli jsme a chceme, aby se zde dětem líbilo. Také škola v rámci svých možností nakupuje dětem potřebné pomůcky. Naše škola má velký zájem pomáhat dětem a jejich rodičům. Víme, že začátek školní docházky je pro děti jedním z nejdůležitějších kroků v životě. Chceme, aby děti do 1. třídy vstupovaly bez obav,“ popisuje ředitel základní školy Jaroslav Kosprd a dodává, že v přípravné třídě pracuje učitelka s malou skupinou dětí, proto má prostor na individuální řešení potřeb dítěte.

             Dolní Kralovice patří mezi obce v regionu vodní nádrže Švihov (Želivka), který je dlouhodobě ze strany státu zanedbáván. Přesto, že tato nádrž zásobuje pitou vodou Prahu, v okolních obcích zoufale chybí peníze na infrastrukturu. „Přípravná třída velmi pomůže rodičům ze širokého okolí, které mají děti s těmito individuálními potřebami. Díky usilovné snaze ředitele a obce se podařilo ze Středočeského kraje získat peníze na tuto třídu,“ popisuje europoslanec Tomáš Zdechovský, který se intenzivně věnuje problémům zdejšího regionu.

Přípravná třída je určena pro děti ze širokého okolí

Přípravnou třídu definuje novela Školského zákona v paragrafu 47. „Chtěli jsme a chceme tím pomoci dětem s odkladem školní docházky. Zařazení do přípravné třídy usnadní dětem vstup do školy. Dětem se v přípravné třídě líbí a také rodiče jsou maximálně spokojeni. Možnost využít přípravnou třídu mohou rodiče i ze širokého okolí,“ říká ředitel Kosprd a doplňuje, že rodiče určitě nebudou litovat cesty do Dolních Kralovic.

Po nástupu jejich dětí na základní školu uvidí, že se jim to vyplatilo, protože děti v 1. třídě jsou spokojenější a nezažívají neúspěchy. Pro děti, které mají odklad, je přípravná třída ideálním řešením. Je také ale řešení pro děti, které nastupují od 1. září do posledního ročníku školky a rodiče cítí, že by ve škole mohly nastat problémy například s výslovností, motorikou apod. Absolvování přípravné třídy děti nezavazuje k nástupu do 1. třídy naší školy. Rodiče je pak mohou umístit do jakékoliv základní školy.

Eva Fruhwirtová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama