Mgr. Radek Augustin

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2011 21:27:32

Aprílová návštěva aneb veverka u jezevce

Aprílová návštěva aneb veverka u jezevce

Vít Bárta u Miloše Zemana

I s touto nadsázkou lze okomentovat páteční návštěvu lídra Věcí veřejných Víta Bárty u Miloše Zemana na Vysočině. Předesílám, že nejde o žádný „apríl“.

                Česká vláda se v poslední době prezentuje svými vnitřními spory či aférami a prožívá také jisté tápání neřku-li rovnou amatérismus ve svém postupu. Taktéž vládní strana Věci veřejné (VV), zažívá, po svém loňském vzestupu do české vlády, hledání své identity resp. sebehledání se. Což mohou symbolizovat prosakující spory mezi poslanci VV či hledání (staro-)nového oficiálního předsedy VV.

                Je tedy příznačné, že „vévéčka“, symbolizovaná pragmatikem Bártou, potřebují poradit, jak postupovat. Nezbývá jim tedy než se častěji přeptat u Václava Klause či Miloše Zemana. Jsou to totiž za posledních dvacet let jediní dva premiéři české vlády, kteří vládli celé volební období - tedy čtyři roky. Když si Bárta neví rady, musí k dinosaurům na porady.

                Nevidím nic divného na tom, když úspěšní radí. Horší variantou jsou někteří hojně propíraní amatéři, kterým není rady ani pomoci.

               

Radek Augustin, místopředseda SPOZ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama