PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2016 14:05:14

Chci, aby případ unesených Čechů projednala sněmovna

Chci, aby případ unesených Čechů projednala sněmovna

Přestože jsem rád, že je pětice spoluobčanů zpět v ČR, zarážejí mě na celé kauze především tyto čtyři věci:

1. Naprostá nekompetentnost vládních představitelů celou situaci vysvětlit. Výsledkem jsou rozporuplné výroky, kde na jedné straně nás někteří ministři přesvědčují, že navrácení pětice Čechů nesouvisí s nevydáním a propuštěním Alího Fajáda podezřelého z podpory terorismu. A na straně druhé vyjádření ministra obrany, že propuštěni Čechů bylo podmíněno právě oním nevydáním Fajáda do USA.

2. Celého půl roku nevíme, co v Libanonu pětice Čechů vlastně dělala.

3. Pokud se vše odehrálo tak, jak naznačují média, jedná se o podporu terorismu a o facku všem, kteří s terorismem bojují. A tato akce jen povzbudí teroristy všude na světě, aby se k podobným obchodům uchylovali i v budoucnu.

4. Znamená to zhoršení vztahů mezi ČR a naším spojencem především v oblasti spolupráce v trestních věcech. Spolupráce přitom funguje na dlouhodobé důvěře a ta byla nalomena.

Vláda by do budoucna měla mít jasná pravidla, jak v takových situacích reagovat a měla by se podle nich pak chovat. Většina zemí se opírá o pravidlo, že s teroristy se v žádném případě nejedná!

Budu chtít zařadit mimořádný bod k této věci na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny.

Marek Ženíšek, poslanec a 1. místopředseda TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama