Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2016 21:14:37

Aleš Brichta na demonstraci proti nelegální imigraci (VIDEO)

Aleš Brichta na demonstraci proti nelegální imigraci (VIDEO)

Dne 6. 2. 2016 se zúčastnil zpěvák Aleš Brichta demonstrace proti nelegálním imigrantům.

Budu mluvit o záležitosti referenda o případném vystoupení z Evropské unie. Já jsem byl na jednání sněmovního výboru sněmovny parlamentu k této otázce, kde princip byl jednoduchý – jenom jestli sněmovní výbor doporučí pro sněmovnu, jestli by zvážila vyhlášení nebo zákon o vyhlášení referenda, aby se občané mohli sami svobodně rozhodnout, zda chtějí či nechtějí vystoupit z Evropské unie.

Jednání ve sněmovním výboru

Během tohoto jednání jsem ke své hrůze zjistil, že vůbec nešlo o to, jestli na to občané mají nebo nemají nárok. To ty poslance vůbec nezajímalo. Ti totiž prohlásili slovy zástupce TOP 09, že lidé, ať si myslí, co chtějí, protože o tom, co mají poslanci říkat nebo dělat rozhodli ve volbách. No, a protože oni byli zvoleni jako poslanci, tak oni mají rozhodovat o tom, co bude nebo nebude. Je jim jedno, jestli se změnila situace.

Je jim jedno, že dneska je situace jiná, než byla před volbami. A je jim úplně jedno, že měli úplně jiné volební programy v okamžiku, kdy šlo o volby, které se týkají úplně jiných záležitostí, než současná situace, která se nás bytostně dotýká. Já si myslím, že princip je ten, že současná vláda vůbec neplní svoji funkci, protože jich nezajímá co dělá lid. Je zajímají akorát vlastní zájmy, vlastní korýtka a to je jediné, o co jim jde.

Referendum o Evropské unii

Je rozhodnutím lidí nikoliv politiků to, jestli chceme zůstat v Evropské unii nebo nechceme. V roce 1996 se podala přihláška do Evropské unie, kde jsme v roce 2004 vstoupili, tak byla jinou Evropskou unií, kterou je dnes. EU nedbá na zájmy menších států a svých občanů. Dneska naprosto vidíme velkohubá prohlášení paní Merkelové o tom, jak se všichni těší na miliony a miliony uprchlíků v domnění, že jim přinesou levnou pracovní sílu, což byl jen populistický štěk.

Všem dnes dochází, že v rámci situace v Německu je všechno jinak. My si musíme uvědomit, že máme obrovské štěstí, že k nám zatím ti uprchlíci nevlezli, protože až tady budou, tak už se jich nezbavíme, protože nebude síla, která by je odsud nějakým způsobem vypudila. Když si vezmeme kolik lidí například ve Švédsku, tak tam jim nedali souhlas na azyl.

Rozdíl mezi žadateli o azyl a povolením k pobytu

A co se stalo? Polovina z imigrovaných se prostě vypařila po celém Švédsku a nikdo je nemůže najít. Protože oni se tam zašili a budou znova čekat za dva či tři roky na azyl, protože na to budou mít znova nárok. U nás se mluví o tom, že se jedná o nějakých 1.000 až 3.500 lidí. Jenže tohle není pravda. To se jedná o žadatele o azyl, ale je zajímavé že nikdo v médiích nemluví o tom, že každý rok se přidělují povolení k trvalému nebo přechodnému pobytu.

Těch povolení pro tyto lidi bylo v roce 2015 rozdáno přes 65.000. To znamená, že nejde o 3.500 uprchlíků, ale jedná se o 65.000 migrantů, kteří tady sice nemají azyl, ale kteří jsou fyzicky mezi námi. Jestliže to bude tímto způsobem pokračovat, tak během tohoto roku se to může několika násobně navýšit. Je opravdu velký rozdíl mezi 1.500 a 65.000 občany.

V této chvíli se dostáváme do situace, kdy nebudeme moci nic, protože oni si budou schopni osobovat právo rozhodovat o tom, kde žijí. Protože prohlásí jako to prohlašují dneska v těch evropských zemích, kde jsou etablovaní, že to je jejich země a oni si určí, jak to bude fungovat. Naše zákony je nebudou zajímat. Oni budou mít svoje zákony a my budeme pouze přivandrovalci. Stejně tohle se stalo v Kosovu, kam dorazili Albánci.

Imigranti v Kosovu

Co se stalo? Chytráci u nás prohlašovali, jak uznají Kosovo. Nezlobte se, ale tohle byla taková "prasárna" až to hezký není. Srbové přišli o část svého území, kde pomáhali albánským uprchlíkům, ubytovávali je, živili je a v okamžiku, kdy opustili svůj dům a chtěli se do něj vrátit po návratu z dovolené, tak se vrátili a zjistili, že už ve svých domech nesmějí bydlet, protože ti Albánci je odsud vyhnali.

Oni zjistili, že dobrovolně předali svoji zemi, svoje bydlení, svůj stát prostě předali do rukou někoho jiného, kdo si rozhodl, že si tam vyhlásí svůj stát a nebylo úniku. Já jsem tohle místo navštívil a s kapelou jsme tam koncertovali. To co se dělo v Prištině, kde tam na ty Srby byly opravdu hony, kde je ti Albánci naháněli.

Tito Albánci byli lidé, kteří měli pouze dvě zaměstnání. Jedno zaměstnání byla myčka aut, která fungovala jako myčka peněz pro drogový kartel. A druhým zaměstnáním byl samotný dealing drog. Nic jiného tam neexistovalo. Já si nedělám naprosté iluze, že jestli k nám přijdou takhle vysoce studovaní odborníci, jak prohlásila paní Merkelová, kteří mají vysokou školu v oboru pasení koz, tak budou schopni nastoupit jako odborní pracovníci do jaderné elektrárny, jejichž další kvalifikací je řidičský průkaz na velblouda.

Tak k čemu nám takový lidé budou? Oni nám nebudou pomáhat vytvářet nějaké hodnoty. My je budeme muset živit, protože oni nebudou umět jazyk. Oni v ruce nedrželi šroubovák, tak jak mohou nastoupit někam do fabriky a něco dělat. To je prostě pitomost.

Takže já trvám na tom, že naše vláda není schopna se starat o aktuální záležitosti. Je zapotřebí tuhle záležitost řešit tím, že jestliže vláda nezastupuje zájmy občanů, tak je nutné, aby tato vláda odstoupila a abychom měli možnost jako lid říci, že chceme žít tak a tak. Tohle je naše vůle!

VIDEO: 

1/2 https://www.youtube.com/watch?v=6Erb1fjpDbg

2/2 https://www.youtube.com/watch?v=sRSmXUT6DQ4

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama