MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2016 14:16:20

Možnost daňových úlev pro zaměstnance zdravotnictví

Možnost daňových úlev pro zaměstnance zdravotnictví

Interpelace na premiéra ve věci možných daňových úlev pro zaměstnance zdravotnictví

 

Ani jako koaliční poslanec nemohu přehlédnout jisté populistické návrhy pana prvního vicepremiéra a ministra financí. Snížení DPH toliko na točené pivo je toho více než důkazem. Vedlo mne to k jednomu nápadu, který právě Vy, jako premiér a bývalý ministr financí, jistě budete nejlépe umět posoudit a dle toho využít.

Vláda je pochopitelně vystavena opakovaným požadavkům zvláště ze strany profesních organizací a odborů na zvýšení mezd v řádu procent, přestože samotná odborová centrála údajně svým zaměstnancům zvýšila pro tento rok mzdy toliko o procento jedno. Tím však nijak tyto požadavky nesnižuji. Kupř. u zaměstnanců ve zdravotnictví, což je rezort, který umím posoudit, je i ve vlastním zájmu vítám. Zdroje však nejsou bezedné. Proto mne napadla možnost jistých daňových úlev pro zdravotnické zaměstnance. Mám na mysli poplatky za povinné členství v ČLK, odborné společnosti, platby za povinné kurzy v rámci postgraduálního vzdělávání, odborné časopisy a literaturu. Toto se dnes totiž netýká jenom lékařů, ale i sester a dalších odborných zdravotnických profesí.

           

Soudím, že by to bylo spravedlivé, vítané a tudíž populární a státní kasu i veřejné prostředky nezatěžující. Hovořil jsem o tom na Výboru pro zdravotnictví PS PČR a nesetkalo se to vůbec s nepochopením. Byl bych proto velice nerad, kdyby nám tuto myšlenku někdo jiný vyfouknul. Proto se raději obracím přímo na Vás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama