Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2016 12:56:03

Masová migrace snižuje cenu práce

Masová migrace snižuje cenu práce

Zde uvedu stanovisko k masové migraci z marxistického i levicově-sociologického pohledu, ke kterému se zřetelně vyjádřili europoslanec Ransdorf a profesor Keller.

Keller: Levicově-sociolgický pohled

Masová migrace pomáhá systému, který je v krizi. Pomáhá mu v následujících ohledech: a) S velkou pravděpodobností vyvine tlak na snižování ceny práce, b) Vzniknou konflikty, které odvedou pozornost od sociální otázky (nebude se mluvit o stagnujících příjmech nižších a středních vrstev, ale pozornost bude odvedena ke sporům mezi etnickými a náboženskými skupinami). Tímto způsobem se ve spojených státech již 100 let daří paralizovat sociální otázku, c) Osekávání sociálních jistot se zdůvodní nutností financovat bezpečnostní aparát.

Zdroj: Vratimovský seminář 2015 – Evropa se mění. Bohužel k horšímu,

Prof. PhDr. Jan Keller, Csc, sociolog a publicista

Ransdorf: Marxistický pohled

Sjednocující (evropský/světový) kapitál bude účelově využívat na společném trhu sociální dumping (levnější pracovní sílu z nových či méně vyspělých zemí proti lépe placeným pracujícím ve starších členských státech EU) k tomu, aby celkově ještě více snížil úroveň sociálních standardů v Unii a zasel další semena svárů a xenofobie mezi obyvatele členských zemí Evropské unie.

Zdroj: Ransdorf, M – Suja, S.: Svět zleva, OTTOVO nakl., 2007, str. 103

Evropská komise

Evropská komise 5. listopadu uvedla, že uprchlíci pomohou tamní ekonomice. Pokud budou kvalifikováni, tak hrubé HDP států osmadvacítky by se podle komise v roce 2017 mohl zvýšit o více než čtvrtinu procenta.

A komu tím Evropská komise prospěje?

Nadnárodní firmy budou moci těžit z klesající ceny práce a zahraničních dělníků, na které se nevztahuje Zákoník práce. Navíc zahraniční dělníci z chudých zemí jsou ochotni vzhledem k podhodnocenému kurzu vlastní měny pracovat za méně peněz, protože ve finále si vlastně vydělají více peněz, než domácí pracovník.

Neomarxisté a různí pochybní revolucionáři získávají peníze z institucí jako je OSF – Open Society Found (amerického miliardáře z Wall Streetu – George Sorose). Peníze od amerického kapitalisty z Wall Streetu jim nesmrdí, pouze se o tom nikdo nesmí dozvědět. Pak tu máme různé finance a granty na podporu pochybných lidsko-právních, homosexuálních a multikulturně levičáckých aktivit včetně projektů příjímání uprchlíků v ČR.

V neposlední řadě Spojené státy vzhledem k uprchlické krizi těží z toho, že Euro se stává méně důvěryhodnou měnou a veškeré světové obchodování tak stále pokračuje v dolarech, čímž se tímto obchodováním zvyšuje HDP v USA. Evropská měna Euro tak hraje druhé housle a klesající kurz Eura pomáhá vyvážet práci z Evropské unie levněji. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama