MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2016 21:15:00

Causa Fajád - odpovědnost nesou lidé z hnutí ANO 2011

Causa Fajád - odpovědnost nesou lidé z hnutí ANO 2011

Musím se důrazně ohradit proti osobním a nepravdivým útokům ministra financí Andreje Babiše v souvislosti s mými slovy, že by ministr obrany Martin Stropnický měl zvážit vyvození politické odpovědnosti za svá veřejná vystupování v cause Fajád.

Za prvé: Nevyzval jsem ministra Stropnického k rezignaci, to udělala ODS, a bylo by dobré, kdyby si ministr financí v zahraničí nechal má slova interpretovat přesně.

Za druhé: Není pravda, že jsem nedosáhl zvýšení výdajů na vědu, výzkum a inovace. Letošní rozpočet je vyšší o více než dvě miliardy, tedy asi o 8%. A to díky tomu, že jsem toto navýšení prosadil ve vládě. Je smutné, že ministr financí nezná ani detaily vlastního rozpočtu.

Za třetí: Zásluhy za zvýšení výdajů na obranu rozhodně nenáležejí ani ministru Stropnickému, ani ministru Babišovi. Byla to KDU-ČSL, která už od roku 2013 tvrdě prosazovala vyšší obranné výdaje, a to bez podpory ministra obrany a proti vůli ministra financí.

Nakonec chci konstatovat, že za causu Fajád nesou odpovědnost nominanti hnutí ANO. A to zejména za její více než nešťastné komentování ze strany ministra Stropnického. Ostré výroky Andreje Babiše tak beru jako snahu odvést pozornost od podstaty věci, kterou je politická odpovědnost jeho lidí a jeho samotného coby předsedy hnutí ANO v cause Fajád. Taktika „vrtěti psem“ však v žádném případě není na místě.

Pavel Bělobrádek
předseda KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama