Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2016 14:04:00

Mánie odvolání na pokračování

Mánie odvolání na pokračování

Nezávislý pozorovatel se musí podivovat duševním pochodům většinou naprosto klidného a rozumně argumentujícího místopředsedy vlády a předsedy lidovců Bělobrádka.

Je poněkud nezvyklé, aby místopředseda vlády navrhoval premiérovi odvolání ministra z jiné politické strany. Bylo by to snad v pořádku, kdyby ten ministr spáchal nějaký hrdelní zločin. To se ovšem v případě ministra Stropnického nestalo. Zdá se, že věci jen komentoval a žádné státní tajemství nevyzradil.

V tomto státě ostatně žádné státní tajemství, pokud to ví víc než jeden člověk, neexistuje, protože je toto „tajemství“ v krátké době sdíleno všemi. A je jakýmsi obecným územ, že se ani po tom, kdo informaci vynesl, nepátrá. Stejně tak je součástí zvyklostí, kterými se rozhodně nemůžeme chlubit, online zveřejňování odposlechů obviněných či obžalovaných v médiích. Na soud má jaksi působit také „lidová spravedlnost“.

Ještě nesmyslnější nežli výzva místopředsedy Bělobrádka je požadavek místopředsedy TOP 09 M. Ženíška na podle možnosti okamžitou abdikaci prezidenta republiky, kterého chce zažalovat za velezradu.

Prezident republiky Zeman jistě často mluví vcelku nevhodně a někdy také nevkusně a bohužel i sprostě, ale to jistě není důvodem k tomu, aby byl pronásledován politickými nýmandy. Celkem jsem nepochopil, co je oním státním tajemstvím, jehož prozrazení se pan rezident měl dopustit.

Zdá se, že výsledky průzkumů veřejného mínění například společnosti CVVM, podle kterých se preference TOP 09 blíží magické hranici 5 %, budou ve svých důsledcích vedoucí činitele TOP 09 nutit k záchranným výrokům typu naprostých hloupostí.

Vyjádření M. Ženíška svědčí o tom, že TOP 09 ve svém vedení s výjimkou M. Kalouska, žádnou osobnost prostě nemá. Někdy je mlčeti zlato…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama