Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2016 22:00:00

Albánie je dobrým partnerem v mnoha oblastech

Albánie je dobrým partnerem v mnoha oblastech

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se tento týden setkala s velvyslancem Albánie. Klíčovým tématem byla oblast cestovního ruchu. Obě strany si pochvalovaly kroky k prohloubení vzájemných vztahů.

„Velmi mě těší, že mezi oběma státy existují již zavedené formy spolupráce i bez písemných dohod. Těším se na vytvoření silnějších vazeb mezi našimi zeměmi. Jsem přesvědčena, že obchodní spojení a možnosti spolupráce nás posunou směrem kupředu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Jednání ministryně Karly Šlechtové a velvyslance Albánie v ČR Rizy Poda bylo vedeno v přátelském duchu. Dohodli se na prohloubení již tak velmi dobrých vztahů, které dokládá například návštěva albánského premiéra v České republice, během které ministryně Karla Šlechtová podepsala Memorandum v oblasti cestovního ruchu.

Ministryně Šlechtová dnes s velvyslancem zhodnotili velmi pozitivní dopady probíhajícího pilotního projektu Ministerstva pro místní rozvoj a jím založené organizace Horské služby ČR na vytvoření historicky první horské služby v Národním parku Valbona v Albánských Alpách. Tento projekt byl hrazen z prostředků Visegrádského fondu.

Posledním tématem jednání byla příprava oficiální návštěvy ministryně v Albánii v červnu tohoto roku. Hlavními cíli návštěvy v Albánii bude prohlubování spolupráce, naplňování ustanovení Memoranda o cestovním ruchu, návštěva Albánských Alp a pilotního projektu horské služby a oblasti v okolí města Drač.

Ministryně Šlechtová informovala také o přípravách blížící se konference Evropský Habitat, která se bude konat ve dnech 16. – 18. března v Praze. Vzhledem k tomu, že Albánie je jedním z členských států Evropské hospodářské komise OSN a patří spolu s Českou republikou mezi státy aktivní ve Výboru pro bydlení a management pozemků, lze předpokládat účast zástupců z Albánie na konferenci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama