JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2016 22:47:00

Očekávám premiérovu omluvu vládě Spojených států

Očekávám premiérovu omluvu vládě Spojených států

V případu Fajád selhala vláda i zpravodajské služby. Vláda by měla Sněmovnu požádat o důvěru.

Hnutí Starostové a nezávislí důrazně požaduje od vlády vysvětlení celého pozadí výměny pětice Čechů za propuštění Alího Fajáda. STAN to vnímá jako selhání zpravodajských služeb, naprostý amatérismus a ztrátu důvěry jednoho z našich nejbližších spojenců – Spojené státy americké.

Hnutí STAN upozorňuje, že ztráta důvěry v Českou republiku ze strany spojenců přinese jediné - přestanou s námi sdílet zpravodajské informace. V době, kdy se zvýšila hrozba teroristických útoků a kdy jsme de facto ve válce s terorismem, je toto jednání Sobotkova kabinetu neomluvitelné.

„Tato vláda handlem s teroristy ohrozila bezpečnost deseti a půl milionu českých občanů. Jako opoziční poslanci budeme požadovat neveřejné jednání Poslanecké sněmovny, na kterém musí zodpovědní ministři vysvětlit, jak mohlo dojít k takovému selhání zpravodajských služeb, a vláda z toho musí vyvodit personální odpovědnost,“ prohlašuje zastupující předseda STAN a místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík.

Vládu USA, kterou propuštění Fajáda šokovalo, chápeme.

„Je to o to víc tristní poté, co premiér Sobotka při své návštěvě Spojených států ujišťoval tamní představitele o pevnosti česko-amerických vztahů. Za slovy ale nenásledují činy. Očekávám proto premiérovu omluvu vládě Spojených států," dodává místopředseda STAN a europoslanec Stanislav Polčák.

Podle hnutí STAN by měl nyní Sobotkův kabinet zvážit odpovědnost jednotlivých ministrů a jako celek pak požádat Sněmovnu znovu o vyslovení důvěry.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama