MUDr. Svatopluk Němeček, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 21:37:00

Vláda schválila statut lázeňského místa pro Ostrožskou Novou Ves

Vláda schválila statut lázeňského místa pro Ostrožskou Novou Ves

„Statut lázeňského místa spolu s kvalitou přírodního léčivého zdroje umožní další udržitelný rozvoj lázní ve prospěch pacientů trpících nemocemi oběhového a pohybového ústrojí, chorobami nervového systému nebo kožními nemocemi,“ zdůvodnil ministr.

 Ostrožská Nová Ves je obec nedaleko Uherského Hradiště na jižní Moravě. Tamní historické léčebné lázně mají přírodní léčivý zdroj sirné vody s unikátním chemickým složením. V České republice jsou využívány pouze tři další přírodní léčivé zdroje obdobných vlastností.

Sirnaté lázně Ostrožská Nová Ves se zaměřují na léčbu nemocí pohybového aparátu a kožních onemocnění, jako je lupénka, atopický ekzém či chronické ekzémy.

Vymezení území lázeňského místa a stanovení statutu lázeňského místa ve smyslu lázeňského zákona jsou nezbytnými legislativními kroky k ochraně léčebného režimu stávajících přírodních léčebných lázní v Ostrožské Nové Vsi a k zachování, popřípadě vytvoření lázeňského prostředí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama