ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2016 13:26:23

Hejtman ocenil dalovické studentky

Hejtman ocenil dalovické studentky

Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel dnes předal studentkám ze Střední odborné školy logistické v Dalovicích peněžitou odměnu za úspěch v soutěži „Navrhni projekt“. V celostátním finále obsadil jejich tým skvělou stříbrnou příčku.

Letošního ročníku soutěže, kterou pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, se zúčastnilo takřka šest desítek družstev. Nikola Maxantová, Karolína Fenárová a Alena Martinovská ze Střední odborné školy logistické v Dalovicích zazářily s projektem dopravního automobilu pro evakuaci a nouzové zásobování obcí. Jako první z regionu se probojovaly až do celostátního finále.

„Velice si vážíme toho, že se studentkám podařilo uspět v soutěži. Zpracovat projektovou žádost není vůbec jednoduché. Jejich projekt nás zaujal i z praktického hlediska, dal by se využít v rámci integrovaného záchranného systému. Určitě se o něm zmíním řediteli Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Studentky třetího ročníku oboru Provoz a ekonomika dopravy prokázaly výborné znalosti dané problematiky. Pod vedením učitelky Jany Düringerové se navíc dokázaly poprat i s nástrahami dotačního řízení. „Jako bývalý kantor dokážu ocenit práci dívek. Je vidět, že projektu věnovaly spoustu času a že je to bavilo,“ dodal radní Edmund Janisch. Každá ze studentek obdržela šek na tisíc korun.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama