Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2016 19:55:49

Někdy je těžké dostat se do tak potřebných budov jako je městský úřad

Někdy je těžké dostat se do tak potřebných budov jako je městský úřad

Ministryně Karla Šlechtová schválila dotace pro tři projekty, na které přispěje Ministerstvo pro místní rozvoj částkou přesahující 14 milionů korun. Projekty na odstranění bariér umožní lepší přístup handicapovaným lidem.

„Projekty usnadní přístup lidem, kteří mají omezený pohyb. Pro ně je právě někdy těžké, dostat se do tak potřebných budov, jako je městský a obecní úřad či dům s pečovatelskou službou,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová. 
 
Ministryně Karla Šlechtová schválila dotace pro tři projekty v rámci programu Bezbariérové obce. Celková hodnota projektů je více jak 23 miliónů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj přispěje na jejich realizaci částkou více jak 14 miliónů korun. 
 
Obce, které mají připravené projekty, ale nestihly podat žádost o dotaci v termínu do 15. ledna 2016, mohou tak učinit v rámci 2. výzvy k předkládání žádostí, která započala dnem 29. února 2016. Datum ukončení přijímání žádostí je 31. března 2016. 
 
Program Bezbariérové obce se skládá ze dvou podprogramů (Podprogram Odstraňování bariér v budovách domů s pečovatelskou službou a v budovách městských a obecních úřadů a podprogram Euroklíč). Oba podprogramy jsou zaměřeny buď na řešení komplexních řetězců bezbariérových tras v obcích a městech, anebo na dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení pro osoby se sníženou schopností pohybu.
 
Více informací naleznete zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama