Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2011 20:02:00

Považujeme Bártovu rezignaci za nedostatečnou

Považujeme Bártovu rezignaci za nedostatečnou

Vít Bárta musí složit všechny své politické funkce, ministerstva musí opustit lidé, spojení s ABL

Sociální demokracie je přesvědčena, že odchod ministra dopravy Víta Bárty z vlády je vzhledem k závažným podezřením zcela namístě, ale neřeší celý problém korupčního skandálu a uplácení politiků uvnitř vládní strany Věci veřejné.

Odchod Víta Bárty z ministerské funkce je totiž zároveň doprovázen jeho prohlášením o snaze kandidovat na předsedu vládní strany Věci veřejné a fakticky si tak udržet absolutní kontrolu nad vlivem a mocí své pečlivě budované personální struktury ve státní správě, která je provázána lidmi z ABL. ČSSD proto považuje Bártovu rezignaci s ohledem na alarmující podezření, která poukazují na to, že Vít Bárta chtěl propojením bezpečností agentury ABL a politické strany Věci veřejné především uchopit politickou a ekonomickou moc v ČR a pomocí mafiánských metod a formou uplácení politiků, špehováním politických soupeřů a jejich zastrašováním dále upevňovat svůj vliv, za nedostatečnou. Vyzýváme proto Víta Bártu, aby na základě těchto závažných podezření složil všechny své poltické funkce, včetně poslaneckého mandátu.

Pro ČSSD je také nepřijatelné, aby po zveřejnění těchto závažných podezření nadále působili ve vládních funkcích ministři, kteří měli úzké vazby na ABL a zřejmě participují na mocenském mechanismu a účelové privatizaci politiky v podání Víta Bárty, který je podle dokumentu, zveřejněného v médiích, vytvářel proto, aby získal ekonomickou a politickou moc a zakázky pro ABL.

Není možné, aby součástí vlády, která chce obnovit důvěru veřejnosti ve skutečný boj proti korupci, byli nadále ministři, úzce propojení s bezpečnostní agenturou ABL a spojení tak se všemi současnými podezřeními – ministr školství Dobeš, ministr vnitra John, ministr pro místní rozvoj Jankovský, ti všichni jsou součástí příběhu ABL. S těmito ministry na palubě ztrácí vláda jakoukoli důvěryhodnost pro své další pokračování.

Premiér Nečas musí vzít skalpel a rychle odříznout chapadla chobotnice ABL od ministerstev a státní správy. Opírat se v současné situaci o podezřelý projekt VV je ostudné pro jakoukoliv vládu.

ČSSD pokládá také za nezbytné, aby premiér zároveň co nejdříve navrhl prezidentu republiky odvolání ministra obrany Alexandra Vondry, který šéfoval českému předsednictví EU, při kterém se mělo plýtvat stovkami milionů korun.

Jen tato rychlá personální obměna současných nepřijatelných ministrů Nečasovy vlády může zastavit klesající úroveň důvěry naší společnosti v současnou vládu.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama