Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2016 15:39:40

Islámský duchodní vůdce Samer promluvil v televizi..

Islámský duchodní vůdce Samer promluvil v televizi..

Dne 13. března odvysílala TV NOVA pořad Střepiny, ve kterém byla i reportáž s názvem Co táhne některé Čechy k Islámu? V této reportáži mluvila konvertitka k islámu Marie S a islámský duchovní Samer.

Na úvod této reportáže bylo divákům sděleno, že Marie S konvertovala k islámu, protože se jí nelíbilo, jak žijí její dnešní vrstevnice. To podle ní znamená, že holdují alkoholu a nosí krátké oblečení. Marie S je momentálně silně věřící muslimka, která se provdala za islámského duchovního vůdce Samera. Marie S nosí tradiční nikáb , který si pochvaluje, neboť podle ní je tradiční oblečení pro muslimské ženy důležité. Podle ní toto tradiční oblečení chrání i jejich čest.

Marie S se v reportáži diví, jakým životem žijí nemuslimky. V reportáži je divákům sděleno, že není žádná teroristka a že se nikde nehodlá takzvaně odpálit.

V reportáži je dále i řeč o islámském duchovním vůdci Samerovi, který je manželem Marie S. Imám Samer se dle reportáže narodil v Praze, ale jeho rodina je z Palestiny. Jen pro informaci. Většina Palestinců nenávidí Židy a Izrael samotný. 

Na televizní kameru je veden rozhovor s islámským duchovním Samerem. Ten, kdo se díval na pořad Střepiny v reporáži zaznamenal, že rozhovor s islámským duchovním vůdcem se stočil i na Islámský stát. Samer ohledně Islámského státu jasně řekl: „Samozřejmě, že jako muslimové nesouhlasíme s tím, co se připisuje Islámskému státu, že dělá“.  Vážně myslel "co se připisuje"? A dále v rozhovoru pokračuje. 

Po shlédnutí reportáže si každý divák udělal obrázek o tom, co mu televize předložila. Žijeme v době, kdy se neustále a to hlavně na Západě očanům předkládá, že islám je jakési mirumilovné náboženství a že muslimové jsou lidé jako my. Na druhou stranu se začínají stále častěji objevovat i zcela jiné příspěvky. 

Žel musíme konstatovat, že možná právě proto bude čím dál tím více občanům předkládáno, jaký mají mít pohled na aktuální migraci a islám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama