Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2016 13:04:05

Více bezpečnosti pro naše občany

Více bezpečnosti pro naše občany

Pokračující a stále silnější útoky teroristů naposledy v Bruselu ukázaly, že hrozba násilného prosazování politických cílů čím dál odpornějším způsobem je i u nás přítomna.

Vládou byl vyhlášen první stupeň nebezpečí ohrožení terorismem.

KSČM tato opatření považuje v zásadě za oprávněná, i když opožděná a nedostatečná. Bez řešení nestability ve válečných zónách světa je ochrana společné hranice EU nemyslitelná. Nasazení armády v ulicích je jen krátkodobé opatření.

KSČM proto požaduje ucelený systém. To je nemožné bez zavedení branné výchovy a vzdělávání v oblasti ochrany civilního obyvatelstva, a to už od základních škol.

Odmítáme zřizování různých forem tzv. občanské domobrany. To není řešení. Došlo by jen k další privatizaci funkcí státu v oblasti bezpečnosti a obrany. To by naopak jen zvýšilo bezpečnostní riziko do budoucna.

KSČM jako první krok požaduje přijetí zákona o vnitřní bezpečnosti, který musí legislativně zakotvit např. ochranu státních hranic a koordinaci činnosti bezpečnostních složek, včetně integrovaného záchranného systému.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama