Ing. Jan Volný

  • ANO 2011
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2016 19:40:00

Nemáme žádnou společnost založenou účelově k financování kampaní

Nemáme žádnou společnost založenou účelově k financování kampaní

ANO hospodařilo s přebytkem 26,8 milionů.

Hospodaření hnutí ANO skončilo loni ziskem 26,8 milionu korun. Předloni skončilo hnutí ve ztrátě 32,4 milionu korun. Hlavním důvodem kladné bilance hospodaření je to, že rok 2015 byl nevolební. Hnutí mělo třetinové náklady než předloni, členské příspěvky a provozní dotace od státu zůstaly zhruba na stejné úrovni. Přes 80% darů hnutí přijalo od fyzických osob, tedy členů a sympatizantů.

“Hospodaření hnutí ANO 2011 je zdravé a jako jednomu z mála politických uskupení se mu daří dostávat svým závazkům,” uvedl místopředseda hnutí Jan Volný. Ten také upozorňuje na transparentnost hospodaření. “Pokud se nemýlím, jsme jediná z větších stran, která má naprosto transparentní hospodaření. Nemáme žádnou společnost založenou účelově k financování kampaní, jako ostatní politické strany. Založení transparentního účtu nestačí, je třeba, aby veřejnost měla možnost vidět na veškeré toky financí politickou stranou vlastněných subjektů - pak můžeme mluvit o transparentnosti,” míní Volný.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama