ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2016 17:09:00

Budu obhajovat svůj mandát v Senátu

Budu obhajovat svůj mandát v Senátu

Česká strana sociálně demokratická vyšle do boje o křeslo v Senátu za olomoucký volební obvod 61 Martina Tesaříka. Ten je již šestým rokem senátorem a bude tedy svůj mandát obhajovat.

 O nominaci rozhodli členové ČSSD v primárních volbách, které probíhaly od 1. do 2. března. Zúčastnilo se jich 105 členů strany, z nichž 85 hlasovalo pro Tesaříkovu kandidaturu. Dostal tedy přes 80 procent hlasů. „Hlasů svých kolegů si velmi vážím, je to pro mne velký závazek dát do nadcházejících voleb maximum,“ říká Tesařík.

Martin Tesařík byl v letech 1998 až 2006 primátorem statutárního města Olomouce a v období 2008 až 2012 hejtmanem Olomouckého kraje. V mezičase zasedal v Poslanecké sněmovně. Ve volbách do Senátu zvítězil v roce 2010. V horní parlamentní komoře pracuje mimo jiné jako místopředseda Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí.

Jeho působení ve funkci primátora je spojeno s vybudováním západního obchvatu města Olomouce, který odvedl tranzitní dopravu z Foerstrovy ulice. Západní tangenta už léta slouží motoristům díky jeho vyjednávání s okolními obcemi. Tesařík pomohl najít shodu v dlouhodobě zablokované situaci, v níž stát nebyl schopen získat potřebné souhlasy starostů a vlastníků pozemků.

Během jeho práce ve funkci primátora se městu podařilo dosáhnout zápisu sloupu Nejsvětější Trojice na seznam UNESCO a vybudovat na Horním náměstí Arionovu kašnu. Jako hejtman se zasadil o vybudování ojedinělého projektu školy pro nevidomé a slabozraké děti.

Martin Tesařík je ženatý, má dvě děti a dva vnuky.

Další informace najdete http://www.martintesarik.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama