MUDr. Jan Marušiak, PhD.

kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2016 8:33:00

Krtek a Panda

Krtek a Panda

Nikdy jsem si nemyslel, že geniální český krteček dostane tak sličnou nevěstu, totiž představte si Pandu!! až z daleké Číny.

Nikdy jsem si nemyslel, že miláček českých dětí krteček, zvířátko, se kterým malý český capart usíná a vstává, pokud zrovna nesurfuje myší v počítačové hře s optimistickým názvem Armagedon, kde lítají ručičky i nožičky od tělíček, tedy nikdy jsem si nemyslel, že geniální český krteček dostane tak sličnou nevěstu, totiž představte si Pandu!! až z daleké Číny.

Na zdech dětských pokojíků v panelákových bytech přibyde brzy nová barevná kreace, čumáček Pandy na nás bude jukat z dětských omalovánek a dětských koutků v obchodních centrech, kde si naše malé capartíky odložíme, abychom pojedli polotovary z čínského bistra, nakoupili čínské sportovní boty, které všichni nosíme málem 360 dní v roce a pokochali se poslední značkou čínského mobilu, z jehož možností využijeme přesně 5% toho, co dovede. Že jsem si to já nikdy nemyslel, není vůbec podstatné. Je mi ale upřímně líto autora českého krtka i všech dalších tvůrců skvělé české školy animovaných filmů a loutek, oboru, ve kterém naše malá země vyniká nadevše tvořivostí a umem.

Mimochodem - těch loutek (živých a snad brzy i dřevěných) je kolem nás mnoho. Hlava státu chodí, hýbe rukama a nohama, předklání hlavu a dělá jiné směšné pohyby jako loutka vedená na provázku. Nemyslím to ironicky - to JE realita, vážení. Jestliže Shakespeare řekl, že "celý svět je divadlo a všichni lidé jsou jeho herci" - tak mi zde máme loutkohru. Jo za Shakespeara to ještě byly aspoň reálné postavy s vlastním mozkem, postavy z masa a kostí. U těch dnešních atrap ani nevíme, kdo je vodí a tahá za provázky. Nevíme, ale tušíme. A nepovíme. Hezké jarní dny přátelé.

Jan Marušiak, primář cévní chirurgie KNL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama