Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2016 4:29:00

Vývoj jde kupředu, musíme nabídnout technologie, které budou srozumitelné

Vývoj jde kupředu, musíme nabídnout technologie, které budou srozumitelné

Ministryně Karla Šlechtová tento týden na slavnostním zahájení uvítala účastníky na devatenáctém ročníku dvoudenní konference Internet ve státní správě, která se koná v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Jedna z největších akcí tohoto druhu v Evropě se koná také pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj. Hlavním tématem konference je problematika spojená s eGovernmentem a elektronickými systémy ve veřejné správě.

„Tato konference představuje jedinečnou platformu, na které může státní správa prezentovat veřejnosti své nejnovější poznatky a inovace z oblasti elektronické podpory vedení státní správy a samosprávy. Jde o jednu z nejvýznamněji podporovaných oblastí nejen ze strany Vlády ČR, ale i ze strany evropských institucí. e-Government je v současnosti důležitým nástrojem veřejné správy. Poskytuje všem uživatelům možnost přehledného a transparentního pole pro správu veřejných zájmů. Česká republika musí I v této oblasti nadále postupovat progresivně,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Konference ISSS, jejíž součástí je i mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Society), je již řadu let věhlasnou komunikační a prezentační platformou pro všechny subjekty veřejné správy, odborníky i dodavatele technologií a služeb, kteří se podílejí na informatizaci společnosti a rozvoji e-Governmentu. Ministerstvo pro místní rozvoj prezentuje na konferenci například aktuální systém nastavení pravidel pro čerpání evropských dotací v programovém období 2014-2020 a aplikaci MS2014+, která zjednodušuje proces podávání žádosti o dotaci a usnadní tak žadatelům cestu k realizaci projektu.

„Vývoj jde totiž kupředu a my musíme nabídnout takové technologie, které budou srozumitelné a snadno využitelné pro všechny občany i pro samotné orgány veřejné správy. Očekávám nové informace a především nové impulsy pro zlepšení již funkčních zaužívaných systémů,“ dodala Karla Šlechtová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama