PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2011 13:52:00

EU před krachem nikoho nezachraňuje

EU před krachem nikoho nezachraňuje

Odpověď na otázku Řecko, Irsko, Portugalsko… Myslíte si, že se i Česko může zařadit na seznam zemí, které má Evropská unie zachraňovat před krachem?

EU před krachem nikoho nezachraňuje, "pouze" přerozděluje záchranné příspěvky sdružené členskými státy eurozóny pro ty ze svých členů, kteří již nejsou schopni plnit své závazky (ČR není členem eurozóny, nemusí tedy platit dluhy jiných členských států). Státy, které žily na dluh a jejichž občané si snadno zvykli na pohodlný ale extrémně drahý "evropský stát blahobytu", mají nezvladatelné finanční potíže. Může se to týkat i nás, pokud neprovedeme zásadní a odvážné reformy a pokud se u nás nepodaří dostat dluh veřejných financí pod kontrolu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama