Ludvík Šulda, BBA

Poctivost se musí vyplácet
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2016 14:03:51

Situace je kritická

Situace je kritická

Rozčilená ODS ústy svého předsedy Petra Fialy na Twitteru napadla opět prezidenta Zemana. Fiala si na Twitter doslova napsal: „Miloš Zeman chce znárodňovat soukromé firmy, jen čekám, kdy ho napadne zavádět výjezdní doložky a cenzuru tisku,“ napsal.

Neopomněl dodat, že podniky byly znárodňovány za komunistického režimu. Privatizace jako taková, pod taktovkou tehdejšího ministra Ježka, přivedla k zániku mnoho podniků. Vraťme se však k OKD. Nevím, zdali se jeho minulý prodej dá nazvat byznysem pro stát. Byznys to zřejmě byl pro Bakalu a toho, kdo mu OKD přihrál. Vyvedení miliard na zahraniční účty se pro tyto polistopadové podnikatele stávalo běžnou věcí, bez ohledu, kolik tisíc lidí může skončit na dlažbě. Dnes žijí v zahraničí v luxusu, o kterém se může horníkům a lidem zaměstnaným v pomocných provozech jenom zdát.  Co je však především nutné? Požadovat po Bakalovi a současném vlastníkovi firmy dokumenty, které by pomohly objasnit hospodaření společnosti v minulých letech. Neustálá, úmyslně prodlužovaná agonie ohrožuje především zaměstnance. Rodiny, které jsou na OKD závislé, tak žijí v neustálé nervozitě, co je vlastně čeká. Někteří ze zúčastněných na někdejším prodeji dolů jsou dodnes vysokými představiteli naší politické scény. A co se týče předsedy ODS Fialy, měl by se zamyslet nad tím, že jeden z podporovatelů privatizace byl i někdejší tvůrce ODS a její dlouhodobý předseda Václav Klaus. V každém z krajů najdeme množství kdysi prosperujících podniků, které dnes zejí prázdnotou a lidé marně hledají práci. I toto je dílo tehdy vládnoucích stran, v jejichž čele ODS stála.

Ludvík Šulda, kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama