Martina Dlabajová

  • ANO 2011
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2016 13:37:13

Student práv Lami Hoang stínuje ministra spravedlnosti Projekt PročByNe?

Student práv Lami Hoang stínuje ministra spravedlnosti Projekt PročByNe?

Projekt motivačních stáží PročByNe? pokračuje druhým rokem ve svých aktivitách na podporu zaměstnanosti, kreativity a podnikavosti mladých lidí. Student posledního ročníku práv Masarykovy univerzity v Brně Lami Hoang stínuje ministra Pelikána.

PRAHA/ ZLÍN – Projekt motivačních stáží PročByNe? pokračuje druhým rokem ve svých aktivitách na podporu zaměstnanosti, kreativity a podnikavosti mladých lidí. Student posledního ročníku práv Masarykovy univerzity v Brně Lami Hoang stínuje až do 29. dubna ministra spravedlnosti Roberta Pelikána. Účastní se jednání, porad, sleduje ministra při práci a postupně se aktivně seznamuje s jednotlivými odbory ministerstva. Stejně jako ostatní stážisté píše o svých zážitcích blog s názvem Jak jsem se učil s Pelikánem létat a autenticky popisuje svou cestu za splněním profesního snu. (www.procbyne.cz)

20. dubna 2016

„Pro letošní rok chystáme kromě stínování politiků a manažerů také řadu stáží u špičkových řemeslníků. Máme zájem motivovat mladé lidi z různých oborů a podněcovat zájem o technické a řemeslné vzdělávání,“ potvrdila rozšíření působnosti patronka projektu Martina Dlabajová. Na spolupráci se dohodla s Asociací malých a středních podniků a živnostníků, která zaštiťuje právě probíhající Rok řemesel 2016. Europoslankyně Dlabajová pracuje ve výboru pro zaměstnanost a sociální věci a zabývá se zejména podporou pracovní mobility, kreativity a propojování systému vzdělávání s požadavky trhu práce. 

V těchto dnech končí příjem přihlášek na stáž u kadeřníka hvězd Martina Tyla, určenou mladým zájemcům do 25 let. Vítěz konkurzu stráví postupně 10 dní po boku mistra vlasového stylingu a doprovodí ho na atraktivní fotografování, přehlídky a VIP zakázky. V červnu by mělo začít stínování policejního prezidenta a o prázdninách půjde v rámci projektu PročByNe? nejlepší uchazeč na učenou k mistru zmrzlinářovi do Itálie. 

Novinkou letošního roku je zapojení loňských stážistů do pozic mentorů. „Najednou se ocitají v jiné roli a učí se dívat na výběr stážisty a jeho podporu zcela novým pohledem,“ zdůraznila M. Dlabajová. Mentoři jsou pro nové stážisty oporou a rádci, aktivně se zapojují do výběrových řízení a neformálně předávají stážistům své zkušenosti. „V propojování mladých lidí z různých oborů vidím velkou přidanou hodnotu projektu. Mentoring je cestou, jak sledovat úspěšné absolventy i na jejich další cestě životem,“ dodala.

Projekt je financován Asociací liberálů a demokratů pro Evropu a každý rok se stážisté představí se svými příběhy i v Evropském parlamentu. V prvním roce prošlo stážemi projektu 28 mladých lidí z celé ČR. Vytvořili stínovou redakci časopisu Elle, oblékali hvězdy filmového festivalu v Karlových Varech nebo byli přítomni natáčení britského seriálu Tři mušketýři.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama