Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2016 13:33:00

Chceme vybudovat požární zbrojnici přímo v areálu zóny Triangle

Chceme vybudovat požární zbrojnici přímo v areálu zóny Triangle

Zastupitelé Ústeckého kraje schválili kupní smlouvu na pozemky pro Nexen. Nexen Tire se stává vlastníkem pozemků v SPZ Triangle.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje včera na svém zasedání schválilo uzavření kupní smlouvy s jihokorejskou společností Nexen Tire Corporation Czech, kterou dojde k prodeji pozemků v SPZ Triangle. Po schválení vládního usnesení o finanční kompenzaci za prodej pozemků pro Ústecký kraj jde o další významný krok směrem k úspěšné realizaci investičního projektu, který v následujících letech přinese do regionu až 1500 pracovních míst.

„Rozhodnutí zastupitelstva je pro společnost Nexen Tire mimořádně dobrou zprávou a my v této souvislosti oceňujeme vstřícný přístup zastupitelstva Ústeckého kraje, které se dnes pozitivně vyjádřilo k prodeji pozemků, na kterých chceme stavět,“ uvedl Petr Pospíšil, manažer Nexen Tire Czech.

Vláda přijala v březnu letošního roku usnesení, ve kterém se zavázala k vyplacení kompenzací za slevu za pozemky, které společnosti Nexen prodává Ústecký kraj. Celkem by se mělo jednat o 293 milionů korun. „Ještě v letošním roce nám vláda přislíbila poskytnout garance ve výši 113 milionů korun. Finance chceme využít na vybudování dalšího zázemí pro zaměstnance i dodavatele. Chceme také vybudovat požární zbrojnici přímo v areálu zóny,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Jsme si vědomi toho, že máme zpoždění oproti původnímu harmonogramu, nicméně uděláme maximum pro to, abychom dopady tohoto zdržení minimalizovali. Děkujeme tímto představitelům Ústeckého kraje za dosavadní součinnost a těšíme se na naše další regionální působení, která bude mj. znamenat výrazné navýšení počtu pracovních míst v technických oborech,“ dodal Petr Pospíšil.

Specializací technologicky vyspělého závodu společnosti Nexen Tire v zóně Triangle bude výroba pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Předpokládaná produkce továrny, jež bude disponovat nejmodernějšími výrobními postupy, dosáhne až 12 milionů pneumatik ročně. Rozloha závodu bude činit 65,4 hektaru, což odpovídá přibližně ploše 15 fotbalových hřišť.

Během následujícího roku zahájí korejský výrobce pneumatik na Žatecku a v okolí nábor zaměstnanců. Nejvíce pracovníků z celkového počtu až 1500 bude Nexen Tire vyhledávat na pozici operátor ve výrobě, společnost však bude českými odborníky obsazovat také pozice ve středním, vyšším a top managementu.  

Cílem Nexen Tire je podporovat dění v Žatci a okolí na více úrovních a stát se dobrým a spolehlivým partnerem pro řešení lokálních problémů a pro budoucnost regionu. 

Nexen Tire patří mezi největší světové výrobce pneumatik. Společnost byla založena v roce 1942, sídlí v jihokorejském Jangsanu a Soulu. Nexen Tire působí ve130 světových zemích a výrobu pneumatik pro ni aktuálně zajišťují dva průmyslové závody v Koreji a jeden v Číně. Do Ústeckého kraje společnost Nexen Tire přináší jeden z největších investičních záměrů za poslední roky. V průmyslové zóně Triangle vybuduje technologicky vyspělý závod na výrobu pneumatik pro osobní a lehká nákladní vozidla. Nexen Tire plánuje investovat do výstavby továrny v České republice během sedmi let od roku 2016 téměř 24 miliard korun. Rozsáhlý výrobní objekt zaměstná až 1500 lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama