Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2016 7:08:04

Nenaleťte tzv. šmejdům podvádějícím s eurodotacemi

Nenaleťte tzv. šmejdům podvádějícím s eurodotacemi

Některé východočeské obce, města a sportovní organizace byly osloveny s nabídkou údajných přímých evropských dotací snadno, rychle a ve výši 100 % přímo z Bruselu.

 Za několik tisíc euro dostanou dotace v řádech desítek tisíc euro de facto na všechno, co města a obce ke svému vybavení potřebují, jako jsou kanalizace, opravy škol nebo infrastruktury.

Nechal jsem nabídky prověřit přímo u Evropské komise, která je za rozdělování evropských peněz zodpovědná. Ta ale jednoznačně říká, že slibované 100 % bruselské dotace na hřiště a sportovní areály neexistují. Dotace by měly obce, města a organizace se snažit získat především z národních a regionálních operačních programů, kde nepotřebují zprostředkovatele. Stačí lidem jediné – používat zdravý selský rozum. Proto všechny vyzývám: Nenechte se napálit šmejdy!

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

Autor je člen Rozpočtového a Kontrolního výboru Evropského parlamentu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama