ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2016 10:28:25

Kraj chystá protihluková opatření na obchvatu Chebu

Kraj chystá protihluková opatření na obchvatu Chebu

Karlovarský kraj se snaží vyjít vstříc obyvatelům chebské části Háje, které obtěžuje hluk aut projíždějících po novém jihovýchodním obchvatu Chebu. V lednu požádali krajské zastupitelstvo o nápravná opatření.

  Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje si tedy nechala zpracovat odborný posudek, zjistila ovšem, že nedochází k překračování hygienických limitů hluku.

Krajští radní nyní přesto na návrh silničářů a na doporučení dopravní komise vybrali tři ze šesti možných variant, jak na chebském jihovýchodním obchvatu protihluková opatření dodatečně rozšířit. A nechají zpracovat novou studii, která stanoví, do jaké míry by zábrany byly proti lomozu účinné. Dopravní komise začátkem dubna o problému jednala na výjezdním zasedání i za přítomnosti obyvatel Hájů. Ti také trojici návrhů řešení podpořili.

„Byl bych rád, kdyby se do zářijového zasedání krajského zastupitelstva podařilo připravit konečný návrh dalšího postupu. Pokud s ním zastupitelé budou souhlasit, uskutečnili bychom konkrétní opatření ve prospěch obyvatel Hájů v příštím roce,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Pánik.

První z navrhovaných opatření spočívá v omezení rychlosti nákladních vozidel, která by na mostě v úseku dlouhém asi šest set metrů mohla jezdit jen maximálně padesátkou. Úpravy by stály zhruba 151 tisíc korun. Druhé řešení počítá s vybudováním betonové protihlukové stěny v hodnotě přibližně 4,5 milionu korun. Poslední opatření v hodnotě 4,1 milionu spočívá ve vytvoření půl kilometru dlouhé bariéry z hustě vysázených neopadavých stromů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama