Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2016 11:59:26

Opozice oprávněně požaduje zařazení svých bodů na program jednání

Opozice oprávněně požaduje zařazení svých bodů na program jednání

Na úterním jednání Poslanecké sněmovny jsme podpořili návrh na zařazení bodu hnutí Úsvit týkajícího se referenda o vystoupení z EU.

Respektovali jsme tak dohodu všech sněmovních stran na zařazení opozičních návrhů dle jejich vlastní volby. Podpora projednání daného bodu není souhlas s jeho obsahem. Nejsme pro referendum ani pro vystoupení z EU. Navrhli a podpořili bychom zamítnutí tohoto návrhu. Jasným signálem nejen pro naše občany, ale i pro zahraničí by bylo zamítnutí tohoto návrhu již v prvním čtení. Jiným způsobem než projednáním zákon naštěstí nelze odmítnout.

K této situaci by nemuselo dojít, kdyby vládní koalice respektovala právo opozice na projednání jejích návrhů v pořadí, jak byly předloženy. Ve sněmovně se však projednávají zejména vládní návrhy zákonů. Opozice tak oprávněně požaduje zařazení svých bodů na program jednání.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama