Ing. Václav Zemek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2016 16:03:00

Problémy s EIA jsou hořkým ovocem, které sklízíme po pravicových vládách

Problémy s EIA jsou hořkým ovocem, které sklízíme po pravicových vládách

Komentář poslance Václava Zemka k dnešní mimořádné schůzi PSP ČR k EIA

To, že nejsilnější kritika dnes zaznívá z politických stran, které zapříčinily stávající komplikace je totální chucpe. Problémy s EIA jsou totiž hořkým ovocem, které sklízíme po pravicových vládách.

Hlavní příčinu současného stavu musíme hledat ve fatální nečinnosti bývalé Nečasovy vlády, kdy byla zastavena řada velkých, především dopravních staveb, čímž nastala rozhodující prodleva.

Primární chybu nelze hledat v novele zákona o posuzování vlivů na životní prostředí, ale v dlouhodobé laxnosti při povolovacích procesech u staveb. Pokud chceme čerpat prostředky z fondů EU, musíme dodržovat stanovená pravidla tak, jako to činí ostatní členské země. Současná vláda vzniklé problémy řeší, je připravováno například zrychlené posuzování, a rozhodně nebude dělat mrtvého brouka, tak jak to bylo zvykem ještě v minulém volebním období.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama