RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2016 9:13:36

Dodrželi tradici - podali trestní oznámení....

Dodrželi tradici - podali trestní oznámení....

V Lomu, malém to městečku pro "Schwarzových milých Lomáků" se dodržovaly tradice, ovšem které jsou a které nejsou tzv. žádoucí nyní posuzují orgány činné v trestním řízení.... zvítězí rozum nebo opět psychopati v politice? Přímo hamletovská otázka...

Včera, ve čtvrtek 5. 5. 2016 přineslo poslední investigativní medium asi nejen na Mostecku e-mosetcko pro soudného člověka nepochopitelnou zprávu, pro člověka znalého lomské reality zprávu naopak pochopitelnou. Uvozoval ji titulek z prvé skupiny nechápajících - "Nepochopitelné! Tihle mladí kluci z Kostomlat mají za udržování tradice tvrdě pykat. Uřízli totiž májku v Lomu".

Čemu se však divit, co nechápat? Zde je dlouhodobě již dávno vše "pochopitelné". Lomsští vládci také, jako oni jinoši z Kostomlat ctí a respektují tradice, zejména ty, které si během svého vládnutí typu "malá domů" a "naši milí Lomáci" vytvořili oni sami. Vévodí jim ta, kterou nyní uplatnili. Nejde-li mi něco pod nos, nesouhlasí-li se mnou někdo, je-li mi někdo nepohodlný a chci se jej zbavit nebo mu alespoň minimálně znepříjemnit život, podám na něj trestní oznámení. To je i tento příklad. Jen se divím, že tradice stavění máje, resp. májky asi lomští vládci, resp. rodina Schwarzových snad chápe, když májku postavili, tedy oni, jistě to byl i jako vždy před tím lomští dobrovolní hasiči, kteří tradice ctí. Divné je, že Schwarzovi nepochopili nebo nechtějí pochopit a brát tradici celou, tedy i s ní spojené snahy sousedů májky se zmocnit a za "výkupné" ji vrátit. Navíc se májka stavěla svobodnému děvčeti, což starostka lomu dávno není a tak to bylo asi pro její milou dcerku a taťka Schwarz přeci ze svých více jek 20 funkcí většinou dobře honorovaných by se na nějaké výkupné v podobě kopacího míče nebo nějaké té lahvinky složit mohl. Ale proč, když trestní oznámení představuje jinou tradici, tu lomskou... Doufejme jen, že "bývalí" kolegové pana Schwarze i jeho manželky budou mít rozum a dojde k odložení celé věci jako to bylo v případě jiných trestních oznámení stejně stupidních jako je toto i jeho autoři. Anebo, mělo-li by toto divadlo pokračovat rozhodne soud spravedlivě jako to učinil např. v kauze neoprávněného ukončení pracovního poměru bývalé zaměstnankyně ZŠ a MŠ Lom paní A, Bozetické. Zbývá snad jen otázka - bude vytvořeně tradice vítězství zdravého rozumu nad hloupostí? (vb)

P.S.: zeptá se konečně někdo z lomské opozice, zda škodu, kterou manželé Schwarzovi způsobili svým konáním vůči zmíněné paní Bozetické TŠ a MŠ Lom, zda ji také uhradí?


celý článek na e-mostecko

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama